A második helyen álló gelsenkircheni alakulat viszont sorozatban aratott négy győzelem után szombaton a bennmaradásért küzdő Wolfsburg vendége lesz, így – ha a papírforma érvényesül – másnap Lipcsében még nem az első hely bebiztosításáért lépnek pályára a Bajnokok Ligájában negyeddöntős bajorok. A két csapat között jelenleg húsz pont a különbség, s ennek 22-re kellene nőnie ahhoz, hogy behozhatatlan legyen a Bayern előnye.

A címvédő gárda mindesetre elképesztő formában van, ugyanis legutóbb november 25-én kapott ki a Borussia Mönchengladbach vendégeként, azóta húsz tétmérkőzésen 19 győzelmet aratott egyetlen döntetlen mellett, így Gulácsi Péterre, az RB Leipzig kapusára nehéz 90 perc vár.

A további magyar érdekeltségű csapatok közül a Szalai Ádámot foglalkoztató és a nemzetközi kupaszereplésért küzdő Hoffenheim a Mönchengladbach vendége lesz, míg a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC rossz sorozatát szeretné megtörni a bennmaradásért harcoló Hamburger SV vendégeként, ugyanis legutóbbi négy bajnokiján nyeretlen maradt, ráadásul gólt sem szerzett. (MTI)