A nagy tradíciókkal rendelkező Twente jelenleg a második vonalban szerepel – no de nem akarnak itt megrekedni az enschedeiek. A piros-fehérek ennek megfelelően is kezdték a szezont, két hazai siker között idegenben remiztek. A formájuk nem rossz, a Roda legyőzése mindenképpen biztató a jövőre nézve. Az FC Oss sem indult rosszul, két sikert követően viszont otthon buktak el a Cambuurral szemben, ráadásul úgy, hogy 10 perc után már vezettek (1-3). Az együttes tavaly idegenben gyengélkedett, pocsék volt a védelme, amit annyira nem is sikerült megerősíteni. Hazai győzelem és +2.5-ös kimenetel várható.

A Sunderland a Fleetwoodot látja vendégül az angol harmadik vonalban – még leírni is furcsa, hogy a „Fekete Macskák” milyen mélységekbe süllyedtek. A klubvezetés a feljutást tűzte ki célul, és eddig, hat fordulót követően bizony nem is állnak rosszul a piros-fekete-fehérek: 14 egységgel a 4. pozícióban tanyáztak, őrizve hazai veretlenségüket (2-1-0). A formájuk rendben van, viszont lesz eltiltottjuk. A Fletwood sem megy rossz szezont, különösen idegenben erősek a sárga-kékek. Veretlenek (2-1-0), és még gólt sem kaptak. Nos, ez a sorozat ma jó eséllyel megszakad, de a gólváltás is benne van a pakliban, 1.8-ért nem hangzik rosszul, de az overes tipp is adható 1,85-ért.

A svéd másodosztályban két középcsapat feszül egymásnak. Az Örgryte a 8. 30 ponttal, nagyon szeszélyes, 4-2-4-es mérleggel. A formája hullámzó, totálisan kiszámíthatatlan. Az Östers egy egységgel és egy hellyel előzi meg mai riválisát, és ami viszont kiemelendő, hogy vendégségben életveszélyes, mérlege 7-0-4, és gólkülönbsége 21-16! Jó passzban volt az alakulat, a kupában is továbblépett, de az utolsó két bajnokiját elbukta. Komolyabb célja már egyik társaságnak sem lehet, előre és hátra sem kell tekintgetniük. A közelmúltban rendre jött a gólváltás a meccseiken, ma is ebből indulunk ki. No, és egy harmadik találat is simán bepottyanhat…

Sok sikert és kellemes pihenést kíván a www.tipplap.hu csapata!