Mint arról korábban már beszámoltunk, hétfő este Londonban kiderült, a Real Madrid vb-ezüstérmes klasszisa, Luka Modric lett az év játékosa a FIFA-nál. A szavazás részletei folyamatosan nyilvánosságra kerülnek, amelyből kedd reggelre pikáns részletek is kiderültek.

Az első ilyen, hogy az ötszörös aranylabdás klasszis, Lionel Messi az AS szerint pályafutása során először a legnagyobb riválisára, Cristiano Ronaldóra szavazott. A portugál mellett Luka Modric és Kylian Mbappé nevét is felírta a cetlijére a Barcelona játékosa.

A nyár folyamán sokak meglepetésére a Real Madridtól távozó, és a Juventusba igazoló Cristiano Ronaldo a két korábbi csapattársára, Raphaël Varane-ra, Luka Modricra és az egykori madridi rivális, Antoine Griezmannra voksolt.

A magyar küldöttségből Marco Rossi szövetségi kapitány, és Dzsudzsák Balázs a Real Madrid horvátjára, Luka Modricra szavazott. Az olasz szakembernél a második helyen Kylian Mbappé szerepelt, a harmadik pedig Eden Hazard volt. Dzsudzsáknál pedig Cristiano Ronaldo és Antoine Griezmann volt a sorrend.

FIFA-gála: Nem Ronaldo az Év Játékosa, nagy meglepetés a Puskás-díjnál