Álmoskásan kezdődött a találkozó, a 21. percben viszont egy óriási gólnak köszönhetően vezetést szerzett a Real Madrid, Marco Asensio bombája a bal felsőbe csapódott védhetetlenül (1-0). A Sevilla viszont még a szünet előtt kiegyenlített, a 41. percben Franco Vazquez hozta vissza csapatát a meccsbe (1-1).

A fordulást követően sokáig nem hozott különösebb izgalmakat a kupadöntő. A 72. percben aztán Sergio Ramos szabálytalankodott a játékvezető szerint a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Yevheniy Konoplyanka váltotta gólra (1-2).

A BL-címvédő azonban nem adta fel, és a 93. percben Sergio Ramos egy jobb oldali beadást követően közelről a hálóba fejelt (2-2).

A hosszabbítás 93. percében megfogyatkozott a Sevilla, miután Timothée Kolodziejczak megkapta a második sárga lapját. A 99. percben Ramos újfent a hálóba fejelt, de a bíró lökés miatt nem adta meg a találatot.

Az EL-címvédő azonban nem bírta ki emberhátrányban a büntetőkig: a 119. percben Carvajal egy remek szólóba kezdett, amelynek a végén okosan a hálóba emelt, beállítva ezzel a 3-2-es végeredményt.

Real Madrid – Sevilla 3-2 (Asensio 21., S. Ramos 93., Carvajal 119., ill. Vazquez 41., Konoplyanka 72.) – hosszabbítás után