– A legutóbbi műtétem után kaptam egy ajánlatot játékosként. Talán ez egy újabb lehetőség számomra. Nyárig van időm formába kerülni és dönteni – nyilatkozta a német Weser Kurier című lapban a 37 éves csatár.

Ivan Klasnic hangsúlyozta, hivatalosan sosem jelentette be a visszavonulását, de amikor ez megtörténik, a brémai Weserstadionban szeretne elbúcsúzni, hiszen 2001 és 2008 között a Werder Bremen labdarúgója volt.
– A transzplantáció olyan, mint egy motorcsere. Az első veseátültetésem után is újra játszottam, miért ne tudnék most is? – fogalmazott a játékos. Hozzátette, mivel ő az első profi labdarúgó, aki ilyen jellegű orvosi beavatkozás után visszatért a pályára, nem tudja, milyen hatással volt mindez az egészségére. – Senki nem tudja, hogyan hatott a vesémre, hogy ismét fociztam – vélekedett. Hangsúlyozta, mostanság sokkal többet foglalkozik az egészségével. – A futballisták gyakran akkor is a pályán vannak, amikor nem akarnak. Ha az edző azt mondja, hidegben kell edzeni, akkor hidegben kell edzeni. Ma már sokkal több figyelmet fordítok arra, mi a jó nekem – magyarázta.

Klasnic első operációja 2007-ben volt, amikor az édesanyjától kapott szervet. Ezt a teste nem fogadta be, ezért két hónappal később megkapta az édesapja veséjét. Ez a transzplantáció sikeresebb volt, hiszen például 2008-ban részt vett az Európa-bajnokságon, de 2016-ban ismét jelentkeztek a problémák. A harmadik műtétre idén október közepén került sor Zágrábban.
– Nem lettem új ember, de sokkal kellemesebben érzem magamat. Annyit ihatok, amennyit akarok, és azt ehetek, amit akarok. Már nem kell dialízisre járnom, ez is megkönnyíti az életemet – mondta.

A 41-szeres válogatott csatár elmesélte, rengeteg játékos, újságíró és szurkoló biztatta őt a nehéz időszakok alatt. Példaként két esetet említett. Az első transzplantációja után a Werder U23-as csapatában tért vissza a St. Pauli ellen. A Weserstadionban 35 ezer néző volt, akik a nevét skandálták, amikor pályára lépett. Az előző szezonban a Bolton Wanderers bajnoki mérkőzésein a közönség minden alkalommal felállva tapsolt a 17. percben, mivel 17-es volt a mezszáma.
– Ezért is tűnik lenyűgöző ötletnek, hogy ismét játékosként fussak ki egy stadionba – vallotta be Klasnic, aki visszavonulása után inkább klubmenedzserként tevékenykedne, mint edzőként. (MTI)