A Győrben korábban 10 esztendeig védett Sasa Stevanovic is megszólalt a Videoton-Partizan párharc kapcsán. Az NB I-es bajnok korábbi kapus szerint egyértelműen a szerbeknek van több esélyük az EL-csoportkörbe jutásra.

– A Partizannak jobb csapata van, és szintén a szerbek mellett szól, hogy hosszabb a kispadjuk – idézi Stevanovicot a zurnal.rs honlap.

Marko Nikolic a legjobb Videotonnal állt ki Belgrádban. A kispadon nincsenek olyan játékosok, akik képesek emelni a játék színvonalán. Az a 11 játékos, aki Szerbiában pályára lépett, a Videoton legjobb 11 labdarúgója volt.

Marko Nikolic megtette, amit tudott, fejlesztette a játék minőségét. Lazovic a csapat vezére és legjobb játékosa, ő és Nikolic remekül ismeri a Partizant, ez előny a Vidinek. De nem hinném, hogy ez elég lesz a szerbek ellen.

Igaz, arról nem beszélt, hogy az első mérkőzésen Varga József és Asmir Suljic sem játszhatott, akik pedig alapemberei a fehérváriaknak. Stevanovic szerint a Partizannak a Pancho Aréna hangulatától sem kell tartania.

– A Videoton stadionját felújítják, így Felcsúton játszik, ahol maximum 4000-en férnek el. A Partizanon tehát nem lesz nyomás a hazai drukkerek részéről. A magyar szurkolók egyébként sem olyanok, mint a szerbek, ők másképp követik a meccseket, ami szintén a Partizan előnyére válhat.

A stadionok jók, a magyar futball nem

A korábbi kapus továbbra is Győrben lakik, így folyamatosan képben van a magyar futball kapcsán. Ezért hazánk labdarúgásáról is elmondta a véleményét.

Sajnos a futball minősége nem jár együtt a kitűnő infrastruktúrával. Az elmúlt években nyolc új stadion is épült, két új létesítményt még ebben az évben megnyitnak, mindegyik csapatnak van 5-6 pályája. Az öt legjobb bajnokságban sincsenek mindenkinek olyan lehetőségei, mint itt, de ez még mindig nem eredményezi azt a színvonalat, amit a magyarok várnak.

Persze lesznek még befektetések, és a magyar válogatott például kijutott az Európa-bajnokságra, a klubok pedig tovább állva maradnak a nemzetközi porondon. Sokkal jobb a helyzet, mint 15-20 éve volt.