I. félidő

A kijelölt kezdési időponthoz képest két perccel korábban kezdődött a Rabotnicki-Honvéd EL-selejtező. A találkozó első negyedórája nem tartogatott különösebb izgalmakat, ám a 20. perctől mindkét csapat előtt adódtak helyzetek. Előbb Danilo 20 méterről lőtt kapura, amit a hazaiak kapusa, Daniel Bozinovski nehezen tudott védeni. Az első kispesti helyzet után a macedónok átvették az irányítást, többet is birtokolták a labdát, aminek meglett az eredménye: a 34. percben Petar Petkovskit ugratták ki a félpályánál, aki két védő szorításában betört a tizenhatoson belülre és kilőtte a hosszút (1-0).

A bekapott gól után ismét a hazaiak jeleskedtek, ám a kispesti kapus, Gróf Dávid becsúszva tudta szerelni a kapura törő Joel Bopesut. Az első félidő hosszabbításában a semmiből egyenlített a Honvéd: Nagy Gergő kb. 30 méterről kibombázta a jobb felső sarkot (1-1).

II. félidő

A fordulás után sokáig érdemleges helyzetet nem tudott kialakítani a két csapat. A 60. percben a semmiből négy Honvéd-játékos közül kibújt Nikolche Sharkoski, majd közelről a kapuba továbbította a labdát (2-1). A hazaiak vezető gólja után mindkét edző cserékkel frissített és a nagyobb lehetőségeket a macedónok alakították ki, ám Gróf Dávid állta a sarat. A hajrában már újabb találatok nem születtek, így maradt a 2-1-es Rabotnicki győzelem, amivel a kilencedik nemzetközi hazai tétmérkőzésükön maradtak veretlenek.

A visszavágót július 17-én, kedden játsszák a Bozsik Stadionban.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló

Rabotnicki-Honvéd 2-1 (Petkovski 34., Sharkoski 60., ill. Nagy G. 46.)

Rabotnicki: Bozinovski – Herera, Najdovski, Mitrev, Stevic – Stjepanovic, Bopesu, Stevanovic – Peev – Sharkoski (Petkovski F. 71.), Petkovski (Geoffrey Chinedu C. 79.)

Honvéd:  Gróf – Batik, Kamber, Dino – Holender, Gazdag, Vadócz, Nagy G., Uzoma (Kukoc T. 72.) – Danilo, Lukács (Májer M. 67.)

Összefoglaló