Mint ismeretes, a Liverpool 3-0-s győzelmével biztosította helyét az Európa Liga bázeli, május 18-i döntőjében, miután nem csak ledolgozta, de meg is fordította a Villarreal ellen, az első meccsen összeszedett hátrányát.
Csütörtökön, az Anfielden a magyar Kassai Viktor bíráskodott – a spanyolok szerint egyoldalúan, ezt maga a Villarreal vezetőedzője vetette fel a mérkőzést követően.

Nagyon nehéz volt egy olyan ellenfél ellen játszani, aki ilyen nagy tempóban és a szabályosság határait súrolva játszik, amelyet meg is engedtek neki – utalt arra a tréner, hogy Kassai elnézőbb volt a Liverpoollal, mint csapatával. – (…) a bíróról inkább nem is akarok beszélni, de nagyon úgy tűnt, hogy nem volt fair a csapatunkkal szemben – idézi Marcelinót a hivatalos klubhonlap.

A Marca beszámolója is hozzáteszi, hogy a négy sárgát és egy piros lapot kiosztó magyar játékvezető teljesítménye miatt is igen csalódottak voltak a Villarrealnál. A lap azt írja, hogy két olyan vitatott szituáció volt a vendégek szerint, amelyeknél Kassainak másképp kellett volna döntenie, és amelyeknél ítélete döntően befolyásolta a mérkőzés kimenetelét.

Az első félidő miatt a spanyolok Kassai, a hazaiakkal szembeni engedékenyebb bíráskodását emlegették, a szünetet követően viszont két konkrét esetet is felróttak neki.

Az első ilyen helyzet a kiállítás volt, amikor Victor Ruiz Lallana megtaposásáért megkapta a második sárgáját a 71. percben. A lap szerint a vendégjátékos nem szándékosan lépett oda, ezt ő maga is elmondta a meccs után, így erősnek érezték a védő kiállítását.

 

Hét perccel később jött a második kulcsjelenet, amikor Denis Suarez elesett a 16-oson belül Alberto Moreno mellett, ám Kassai – a spanyolok szerint tévesen – nem adott büntetőt. A Marca állítása szerint a Liverpool játékosa is elismerte a meccset követően, hogy kezeivel hozzáért Suarez hátához az esetnél. Ennél a szituációnál egyébként az Express c. brit lap is megjegyzi, hogy egy szigorúbb bíró és asszisztens 11-est jelzett volna lökés miatt.

 

{div}{module Videós hirdetés}{/div}

 

A liverpooli oldal természetesen nem a bíráskodással, hanem a győzelemmel és a döntőbe jutással foglalkozott elsősorban. Mindössze a Daily Mailnek volt egy megjegyzése Kassaival kapcsolatban, nevezetesen az, hogy talán kiállíthatta volna az első félidőben törlesztés miatt az egyébként is végig nagyon feszült Roberto Soldadót a vendégektől.

 

kép

videó