A Vidi elképesztően kezdett, Scsepovics másodpercek után ziccerbe került, de sajnos kihagyta. Egyből utána jött egy újabb nagy lehetőség, Scsepovics lépett ki ismét, lőtt is 15 méterről Costil hatalmasat mentett a bal sarok elől. Eltelt pár perc, amíg magára talált a Bordeaux, de aztán kiegyenlített lett a mérkőzés, Malcom egy lövéssel veszélyeztetett is.

A kiválóan játszó Henty egy átlövéssel reagált erre, majd kimaradt a franciák egyetlen ziccere: Laborde közelről nagy helyzetben rosszul fejelt. Nem sokkal később Szolnoki is veszélyesen lőtt távolról, azt is fogta Costil. A hosszabbításban aztán már ő sem segített: Stopira egy szöglet után bólintott a hálóba, így 1-0-al fordultak a csapatok.

Fordulás után azonnal emberhátrányba került a Bordeaux: Sabaly második sárgával “kiállt” – jogosan. Henty szinte azonnal növelhette volna a hazaiak előnyét, de nagy helyzetben rontott. Idővel egyre inkább fölénybe kerültek a vendégek, ám a Vidi jól tartotta magát.

Sőt, el is dönthette volna a meccset: bő 20 perccel a vége előtt Henty nagyon harcos volt, labdát szerzett, hatalmas ziccerbe került, de a kapus védett – ezt be kellett volna lőni.

Már csak azért is, mert egyből utána Vargát is kiállította a játékvezető. Értelemszerűen a franciák mentek előre, Touré lövését szerencsére fogta Kovácsik a hajrában. A Vidi hősiesen harcolt, 7 perc volt például a hosszabbítás is, de sikerült megtartani az előnyt, és idegenben lőtt több góllal továbbjutott a magyar csapat!

Szép volt, Vidi!

Videoton – Bordeaux 1-0 (Stopira 45.) – percről percre közvetítés itt