Mint arról beszámoltunk, rangos meccset kapott a nemzetközi kupaporondon Kassai Viktor: az első számú magyar játékvezető a Parc Olympique Lyonnais-ban az OL és a Villarreal találkozóját vezeti majd 21 óra 5 perctől az Európa Liga legjobb 32-es mezőnyében.

A spanyol sajtó meglehetősen óvatosan fogadta Kassai jelölésének hírét, az AS még külön cikket is szentelt a magyar bírónak. Ebben a lap rámutat, hogy van közös múltja a spanyol gárdának és a sporinak, méghozzá egy viszonylag friss és a Villarreal számára nem túl kellemes élménnyel a hátuk mögött.

2016 májusában a Liverpool 3-0-ra legyőzte otthon a Villarrealt, ezáltal bejutott a sorozat döntőjébe, és a mérkőzést követően Kassainak alaposan nekimentek a spanyolok, a bíró – szerintük vitatható – ítéletei miatt. A vendégek szerint a magyar játékvezető több ízben és döntő szituációkban ítélt rosszul, kiosztott egy „erős” piros lapot és nem adott meg egy 11-est sem a Villarrealnak, de egyébként is a Poolt támogatta. Maga a spanyol csapat edzője is megjegyzéseket tett Kassai produkciójára (az angolok egy elmaradt kiállítást róttak fel neki, persze sokkal kevésbé vehemensen…).

Nagyon nehéz volt egy olyan ellenfél ellen játszani, aki ilyen nagy tempóban és a szabályosság határait súrolva játszik, amelyet meg is engedtek neki – utalt arra a tréner, hogy Kassai elnézőbb volt a Liverpoollal, mint csapatával. – (…)

A bíróról inkább nem is akarok beszélni, de nagyon úgy tűnt, hogy nem volt fair a csapatunkkal szemben

– mondta az akkori edző, Marcelino.

Az AS a találkozó kapcsán megjegyzi, hogy Kassainak a Denis Suarez elleni akkori szabálytalanság miatt büntetőt kellett volna ítélnie, amivel nyílt maradhatott volna a párharc, mint ahogy most a magyar játékvezető szemére vetik, hogy túlságosan is szigorú volt Víctor Ruiz 71. percben esett piros lapjánál, amikor még megvolt a matematikai esélye a Villarrealnak a továbbjutásra.

Hozzáteszik, hogy ráadásul most egy nagyon kiélezett és szorosnak ígérkező párharc első meccsén kell fújnia a magyarnak. Aki egyébként harmadszor vezet majd a Villarrealnak összességében (a 2008/2009-es idényben a Celticet 1-0-ra verték a dirigálása mellett a BL-ben), míg spanyol csapatnak 14. alkalommal fújja majd a sípot.