A Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway a klub hivatalos honlapján szólalt fel csapata EL-ellenfele, a luxemburgi Niederkorn, valamint a csütörtöki mérkőzést vezető játékvezető ellen.  

– Ezt a foci nevű játékot lehet csatárok nélkül is játszani, de úgy azért sokkal nehezebb. Tegnap a Progrés Niederkorn kick-box csapatával játszottunk a továbbjutásért az Európa-liga második selejtező körében. Az eredményre nem lehet panasz, bár én 2-0-ás győzelmet vártam. Na majd Niederkornban. A szokatlanul durva, de szokásosan defenzív futballt játszó vendégegyüttes mindent megtett annak érdekében, hogy ne kapjon gólt. Ahogy az azeri Gabala elleni mérkőzésen is látni lehetett, totális védekező futball, kontra, meg a pontrúgások, amiből esetleg összejön egy gól.

Na meg persze a kézzel és lábbal bevitt kung-fu ütések. A mérkőzés játékvezetője, Mohammed Al-Hakim kiváló asszisztensnek bizonyult ehhez a stílushoz, mert a sárga lapot nagyon hosszú ideig a zsebében tartotta. Egy valamirevaló játékvezetővel legalább 2-3 luxemburgi játékos távozott volna piros lappal.

Nagy szerencsénk volt, hogy játékosainknak csak egy-két erősebb rúgás fájt, de komolyabb sérülés nem történt. Nagy baj lehet Svédországban – mely ország szövetsége delegálta őt az UEFA játékvezetői közé -, hogy egy ilyen képességű ember nemzetközi mérkőzéseket vezethet a Svéd Labdarúgó-szövetség nevében.  

Hemingway a csapat csatárgondjairól és a lehetséges igazolásokról is beszélt.  

– Nagyon remélem, hogy Danilo minél előbb rendelkezésünkre áll, de hiba lenne bevetni, mielőtt felépül, mert ez hosszú távú negatív következményekkel járhatna.

 

Továbbra is rendkívül aktívan keresünk csatárt, de a minőségi közeg nemcsak rendkívül drága, de finnyás is. Nehéz meggyőzni őket. Mi viszont csak olyan valakit akarunk igazolni, aki a többi játékoshoz hasonlóan szívvel-lélekkel hajt majd a kispesti csapat dicsőségéért.