Mint arról beszámoltunk, Patrice Evrát és csapattársait bemelegítés közben érték inzultusok saját csapatának szurkolói részéről, erre úgy reagált az MU és a Juventus korábbi játékosa, hogy egyiküket fejberúgta a Vitoria Guimares-OM Európa Liga-csoportmeccset (1-0) megelőzően.

A Marseille 36 éves balhátvédjét a találkozót vezető magyar Bognár Tamás piros lappal jutalmazta, amelyet a beszámolók szerint az öltözőfolyosón osztott ki a bekknek a spori, amikor az incidenst követően, társai kíséretében megérkezett – utóbbiak egyébként akkor is folyamatosan csak nyugtatták a futballistát.

Az eset nyilvánvalóan és teljesen érthetően nagy port kavart a világsajtóban és persze Franciaországban is. Evra és az OM edzője, Rudi Garcia így kommentálta páldául a történteket:

Patrice túlságosan is tapasztalt játékos ahhoz, hogy így reagáljon. Nem 20 éves már, így nem oldunk meg semmit, így elsősorban ő hibáztatható a történtekért, meglátjuk, mi történik majd. Amellett is, hogy ezek a sértések, amelyek érték különösen azért alávalóak és hihetetlenek, mert a saját szurkolóink közül érkeztek. Ők nem is szurkolók valójában, mert egy igazi drukker nem beszél így a csapata játékosaival – fogalmazott a tréner.

Ennél is keményebben fogalmazott az eset kapcsán a volt francia szövetségi kapitány, Raymond Domanech.

Ez egy öngyilkossági kísérlet volt a részéről. Pedig voltak olyan nehéz idők, amikor vezér tudott lenni, fontos szerepe volt az öltözőben, amikor közös beszélgetések voltak. De most már közel a vég számára. Ennek valamilyen pszichológiai oka kell, hogy legyen. Ő is tudja, hogy ezzel vége, és soha többé nem fog már játszani

– tette hozzá.

A 81-szeres francia válogatott játékos 5-szörös angol és 2-szeres olasz bajnoknak is mondhatja magát, a Uniteddel pedig 2008-ban a Bajnokok Ligáját is megnyerte.