A Videoton csütörtökön az Európa Liga selejtezőjében 18 órától Felcsúton lép pályára a moldáv Zaria Balti együttese ellen, amely előtt a két vezetőedző és Kovács István a vidi.hu-nak mondta el a várakozásait.

Henning Berg (A Videoton vezetőedzője): Nagyon jók az első benyomásaim a klubról, a csapatról és a játékosokról. Utóbbiak hozzáállását nagyon jónak tartom. Mindenki azért dolgozik, hogy kihozza magából a legjobbat. A klub céljai nagyok, szeretnénk kihívni a Ferencvárost, akik az előző szezonban a bajnokságot és a kupát is megnyerték. Célunk a bajnoki aranyérem és a kupagyőzelem mellett az is, hogy az Európa Ligában minél tovább jussunk. Jelenleg még nem elvárható az, hogy 100%-os állapotban legyen a csapat, hiszen az majd egy hosszú folyamat eredménye lesz. A csütörtöki mérkőzésen azonban lemérhetjük, hogy hol is tartunk ebben a folyamatban. Az elmúlt 1 hónapban kiváló munkát végzett a csapat. Látszik, hogy mindenki fejlődni szeretne. Vannak azonban még hibáink, melyeket ki kell javítani. Moldáv ellenfelünkről túl sokat nem tudunk. Negyedikek lettek az előző szezonban, emellett megnyerték a Moldáv Kupát. Azóta új edzője van a csapatnak, és a játékosállományban is történtek változások. Igyekeztünk minél jobban feltérképezni ellenfelünket, viszont elképzelhető, hogy más játékrendszerben fognak szerepelni, mint a legutóbbi szezonban. Elég rugalmasak vagyunk, és ha ez beigazolódik, akkor képesek leszünk menet közben alkalmazkodni az új helyzethez. Boldog vagyok, hogy Juhász Rolandnak és Lang Ádámnak emberileg is hatalmas élményben volt részük az Eb-n. Az egész ország joggal büszke rájuk, hiszen hatalmas tettet hajtottak végre azzal, hogy csoportgyőztesként jutottak tovább a nyolcaddöntőbe, ahol aztán egy roppant erős Belgiummal találták szembe magukat. A két válogatott labdarúgó egyelőre nem csatlakozott a keretünkhöz, majd szombattól edzenek velünk. A csapat taktikájáról és a játékrendszerünkről egyelőre nem beszélnék. Szeretnénk azonban itthon is és idegenben is jól szerepelni. A lehető legjobb persze az lenne, ha mindkét meccsünket jó játékkal megnyernénk. A legfontosabb a továbbjutás, és amennyiben a csapat a maximumot nyújtja, akkor ezzel nem lehet gondunk. Nem volt titok, hogy Lazovics az elmúlt fél évben adminisztrációs okok miatt nem játszott. Emiatt nincs is még 100%-os állapotban. Fontos, hogy legyen a keretben olyan játékos is, aki hosszú évekig nagyon magas szinten futballozott. 33 éves kora ellenére még mindig nagyon motivált, hiszen szeretné bebizonyítani, hogy ennyi idősen is képes olyan eredményesen futballozni, mint tette azt néhány évvel ezelőtt is.

Kovács István (A Videoton középpályása): Először is a csapat nevében szeretnék gratulálni a magyar válogatottnak a fantasztikus Eb-szereplésükhöz. Remek példát mutatott nekünk a nemzeti tizenegy, most pedig rajtunk a sor, hogy minél jobban szerepeljünk az Európa Ligában. Az új szakmai stáb nem csak beesett hozzánk májusban, hanem tavasszal már igen alaposan feltérképezték a csapatot, vagyis nem az ismeretlenbe csöppentek bele. Az előttünk álló tétmérkőzések eredményei adják meg arra a kérdésre a választ, hogy hogyan sikerült a felkészülésünk. Négy és fél éve vagyok Székesfehérváron, ez idő alatt volt részem nagyon szép nemzetközi szereplésben, és megtapasztalhattam azt is, milyen az, amikor kevésbé vagyunk sikeresek. Bízom benne, hogy idén ismét sikeres időszak vár ránk a nemzetközi porondon. Csütörtökön nekünk lesz több vesztenivalónk, ugyanakkor azt biztosan mondhatom, hogy becsületesen felkészültünk erre a párharcra. Azt mindenki tudja, hogy sosem könnyű egy kelet-európai csapat ellen futballozni. Szeretnénk az EL-ben minél tovább jutni, de jelenleg csak a csütörtöki mérkőzésre koncentrálunk.

Vlad Goian (A Zaria Balti vezetőedzője): Nehéz mérkőzésre számítok, a Videoton FC egy jó csapat, sok tapasztalata van az európai kupákban, jó játékosok alkotják. Ettől függetlenül szeretnénk megfelelő ellenfél lenni, hiszen mi is rendelkezünk képzett labdarúgókkal, jó meccset akarunk játszani. Szeretnénk, hogy a visszavágó ne tét nélküli legyen, bízom benne, hogy egy döntetlent ki tudunk harcolni, és szerzünk gólt, ami sokat számíthat jövő héten. Az előző szezon Vidi-meccseiből láttam néhányat, de tudom, hogy májusban új vezetőedző érkezett, és ezt az új együttest nem ismerem.