A Kádár Tamást foglalkoztató Dinamo Kijev és Szoboszlai Dominik együttese, a Salzburg is kifejezetten nehéz ellenfelet kapott, előbbinek ugyanis a Chelsea, utóbbinak pedig a Napoli a riválisa.

A kijeviek az előző körben az Olimpiakoszt búcsúztatták, a londoni csapat ellen viszont nem sok jóra számíthatnak.

Maurizio Sarri együttese az angol bajnokságban ugyan hullámzóan teljesít, az El-ben viszont kiválóan szerepelt eddig, a mostani szezonban játszott nyolc mérkőzéséből hetet megnyert, egyedül a magyar bajnok MOL Vidi FC ellen játszott döntetlent a Groupama Arénában, ám akkor már tét nélkül, csoportgyőztesként lépett pályára.

A Salzburg az FC Bruges kiejtésével vívta ki helyét a 16 között úgy, hogy Belgiumban 2-1-re kikapott, hazai pályán viszont hengerelt. Nápolyban minden bizonnyal a stabil védekezésre épít majd az osztrák gárda, mely arra számíthat, hogy nagyon motivált ellenfél vár rá. A Napoli vasárnap tulajdonképpen minimális esélyét is elveszítette az olasz bajnoki cím megszerzésére, mivel kikapott az éllovas Juventustól.

Carlo Ancelotti vezetőedző pedig már a rangadó előtt beszélt arról, hogy a bajnoki aranyérem helyet más célokat kell kitűzni a szezon hátralévő részére,

egyértelműen utalva arra, hogy a korábbi évektől eltérően a Napoli idén komolyan veszi a második számú európai kupasorozatot, s szeretne a végéig menetelni. (MTI)

Európa Liga, nyolcaddöntő, első mérkőzések

18.55: Zenit – Villarreal
18.55: Rennes – Arsenal
18.55: Sevilla – Slavia Praha
18.55: Dinamo Zagreb – Benfica
18.55: Eintracht Frankfurt – Internazionale
21.00: Valencia – Krasznodar
21.00: Napoli – Salzburg
21.00: Chelsea – Dinamo Kijev