CSZKA Moszkva – Arsenal 2-2, továbbjutott 6-3-mal az Arsenal

Alaposan pórul járt az Arsenal a múlt heti 4-1-es siker után. A találkozó első gólját az első félidő hajrájában egy baloldali beadás után még bravúrral védte Cech, de a kipattanót éppen Chalov elé ütötte, aki élt is a kínálkozó lehetőséggel. A második félidő 50. percében kétgólosra nőtt a CSZKA előnye, Nababkin kb. 35 méterről kínálta meg a cseh kapust, aki ismét hárítani tudott, azonban az ellenfélhez ütötte a labdát, amit Nababkin a kapuba belsőzte. A 75. percben szépíteni tudtak a vendégek Welbeck révén egy tökéletes összjáték után, majd a hosszabbításban Ramsey mentette döntetlenre az összecsapást.

Gólszerzők: Chalov 39., Nababkin 50., ill., Welbeck 75., Ramsey 92.

Marseille – RB Leipzig 5-2, továbbjutott 5-3-mal a Marseille

Rendkívül eseménydús első negyedórája volt Gulácsi Péternek a marseille-i visszavágón. Pedig csapata az első támadásból betalált, így már 2-0 volt az összesített előnye. Utána viszont potyogtak a gólok: gyorsan jött a franciák egyenlítése, miután Gulácsi szerencsétlenül ráütötte a társára a labdát (az öngóllal lett 1-1 a 6. percben). 3 percre rá bemutatott bravúrokat is, de jött az újabb gól, majd 7 perccel később újabb hatalmas gólt kapott, szerencséjére azonban Payet bombáját nem adták meg, mert egy társa a labdától és a gólszerzőtől néhány méterre buta módon szabálytalankodott, szinte a lövés közben. A Marseille így is belőtte a harmadikat, a félidő végén kapásból talált be Thauvin egy pontrúgás után. 

A magyar kapus szép védésekkel kezdte a második félidőt, amelyben később a Leipzig szépített viszont 3-2-re, így ismét továbbjutásra állt. Alig öt percig: a 60. percben Payet ismét hatalmas gólt lőtt Gulácsinak – ezzel lett 4-2. A hosszabbításban egy szögletnél ő is előrement, nem járt sikerrel, Sakai pedig az ellentámadásból betalált, így 5-3-as összesítéssel esett ki a magyar kapus klubja.

Gólszerzők: Ilsanker 6. – öngól, Sarr 9., Thauvin 38., Payet 60., Sakai 94., ill. Bruma 2., Augustin 55.

Salzburg – Lazio 4-1, továbbjutott 6-5-tel a Salzburg

A félidei 0-0 után gól gazdag találkozót játszott a Salzburg és a Lazio. A gólcsapot a vendégek nyitották Immobile révén, amire egy perccel később Dabbur tudott válaszolni. A hajrában a hazaiak megtáltosodtak, a 72 és a 76 perc között háromszor is betaláltak a Lazio kapujába, ami végleg megpecsételte a rómaiak sorsát. A 4-1-es győzelemnek köszönhetően, összesítve 6-5-tel a Salzburg jutott tovább a következő körbe.

Gólszerzők: Dabbur 56., Haidara 72., Hwang Hee-Chan 74., Lainer 76., ill. Immobile 55.

Sporting – Atlético Madrid 1-0, továbbjutott 2-1-el az Atlético Madrid

Mindösszesen csak egy gól esett a Sporting és az Atlético Madrid összecsapásán. A 29. percben egy hosszú sikerült jobboldali beadás után Montero fejjel volt eredményes. Az első félidőben nem esett több gól. A második játékrészben az Atlético mindent megtett az egyenlítésért, hiszen cserékkel is frissítette csapatát Simeone, de az igazi áttörést ez sem hozta meg a vendégeknek. Végül 1-0-s Sporting győzelemmel ért véget a találkozó.

Gólszerző: Montero 29.