Videoton – Zaria Balti 3-0 (Géresi 18., Feczesin 88., 94.)

Henning Berg (A Videoton vezetőedzője): „Hogy milyen érzés volt debütálni a Vidi kispadján? Ha az eredményt nézzük, mondhatom, hogy jó. Három góllal nyerni az első meccsen örömteli dolog, emellett pedig nagyon tetszett a játékosok mentalitása. Ha tízszer is megrúgták őket, mindig egyből pattantak fel és mentek tovább előre. A két hajrában szerzett gól szintén a mentalitást dicséri, valamint azt mutatja, hogy jó erőállapotban vagyunk. Néha ilyen a futball, sokat kell várni egy-egy gólra. Több lehetőségünk is volt, hogy hamarabb megszerezzük a második találatot, de csak a végén dőlt el a meccs. A kiállítás után az ellenfél talán gyorsabban elfáradt, nehéz ilyenkor bírni a nyomást. Lehet tartani magad 60-70 percig, de utána benne van, de nehéz kihúzni a végéig. De szerintem amúgy egyenlő létszámban is jobban játszottunk. Örülök, hogy két támadónk is betalált, Géresi Krisztián a mezőnyben is szép elfutásokkal, kapufával és gólpasszal felérő labdával vétette észre magát, Feczesin Róbert pedig gólra éhesen szállt be a játékba, fantasztikus fejessel és jól helyezett lövéssel lőtt rövid idő alatt két gólt, örülök, hogy jól játszottak. A kispadon is jó játékosok ültek, sőt a lelátón is – számomra mindenki egyformán fontos. Úgy gondoltam, hogy a mai meccsre ez a tizenegy lesz a legmegfelelőbb, de örülök annak, hogy komoly versenyhelyzet van a csapatba kerülésért, ez a Vidinek csak a javára válik. A játéknak néhány eleme tetszett, néhány nem annyira. Labdatartásban, pozíciós játékban mindenképpen szeretnénk fejlődni, meg kell tanulnunk dominálni a hasonló mérkőzéseket ahhoz, hogy jobb teljesítményt nyújtsunk a jövőben.“ (vidi.hu)

Vlad Goian (A Zaria Balti vezetőedzője): „Úgy gondolom, hogy az első félidőben kiegyenlített volt a mérkőzés, talán két helyzettel alakított ki többet a hazai csapat, mint mi – sajnálatos, hogy a gólt a mi nagy hibánkból kaptuk. A második félidőben büntető helyett játékosunk sárgát kapott, így tíz emberrel folytattuk. Természetesen nehéz volt így felvenni a versenyt a Vidivel, az utolsó hét percben pedig a hazaiak teljesen beszorítottak minket, kaptunk még egy – talán nem megérdemelt – piros lapot, de mindentől függetlenül gratulálok a fehérváriaknak a meccshez. Valószínűtlennek tartom most, hogy három gólt szerzünk majd a visszavágón, de természetesen győzelemre játszunk majd Kisinyovban is.“ (vidi.hu)

 

Aktobe – MTK 1-1 (Zalmukan 43. – 11-esből, ill. Torghelle 29.)

Teodoru Vaszilisz (Az MTK vezetőedzője): “Az első félidőben jobbak voltunk, el is dönthettük volna a mérkőzést. A második játékrészben már nem úgy jött ki a lépés, ahogyan azt szerettük volna. A kazahok bajnokság közben, meccsben vannak, rajtunk pedig érződött a meccshiány.”  (mtkbudapest.hu)