Jól kezdte a találkozót a Videoton, és a 18. percben Géresi Krisztián révén a vezetést is megszerezte: a fiatal játékos egy röviden hazagurított labdára csapott le, majd a lövése után a kapus lábai között a kapuba csorgott a játékszer (1-0). A fehérváriaknak ezt követően is voltak lehetőségei, Géresi és Bódi többször is jól játszott össze, de utóbbi nem tudott a kapuba találni.

A fordulást követően nem sokkal emberelőnybe került a Vidi: az 52. percben Picusceac kapott egy sárgát, miután elesett a tizenhatoson belül, és mivel ez már a második volt neki, így jött a piros is. A mérkőzésen azonban nem látszódott, hogy a magyar csapat emberelőnyben játszana. A fehérváriaknak ugyan voltak lehetőségeik – Bódi például könnyen dűlőre vihette volna a továbbjutás kérdését -, de egészen a hajráig nem tudták azokat kihasználni.

A 88. percben viszont megtört a moldáv együttes, Nego beadását pedig a csereként beálló Feczesin 10 méterről a kapu bal oldalába bólintotta (2-0). A hosszabbításban újabb játékost állítottak ki a vendégektől, sőt mi több, a 94. percben a Vidi gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutás kérdését: Pátkai adott nagyszerű labdát Feczesinnek, aki megszerezte a második gólját is (3-0).

A vége ezzel 3-0 lett, így a Videoton magabiztosan várhatja a visszavágót.

Videoton – Zaria Balti 3-0 (Géresi 18., Feczesin 88., 94.)