Mint ismeretes, Kassai Viktor világszerte a nevetség tárgya lett a november 8-i Manchester City-Sahtar Donyeck BL-csoportmeccset követően (6-0), mivel megmagyarázhatatlanul nagyot tévedett, amikor a fűben és a saját lábában elbotló Rahem Steerling esése után büntetőt ítélt. A találkozó másnapján a világsajtóban a kritikák kereszttüzébe került – többek között megszólalt a világ korábbi legjobb bírója, aki nyíltan bírálta, de akadt olyan, aki a védelmébe vette a sporit, illetve kiderült az is, hogy saját kollégája lökte a szakadékba a magyar bírót.

A botrányos BL-mérkőzés után, 3 hónappal később ismét nemzetközi kupameccset vezethet Kassai Viktor és csapata, ugyanis az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntésének értelmében a 43 éves bíró kapta a Betis és a Rennes összecsapását, amely találkozót csütörtök este 21:00-kor rendeznek meg Sevillában.

A legjobb tizenhat közé jutásért zajló meccs első felvonásán a felek 3–3-as döntetlenre végeztek egymással Franciaországban.

A 43 éves tatabányai születésű játékvezető munkáját az oldalvonal mellett Ring György és Tóth Vencel segítik. A fentebb említett találkozón főnökét “cserbenhagyó” Bognár Tamás és a FIFA-keretbe újonnan bekerülő Berke Balázs az alapvonalak mögött lesz, a negyedik játékvezetői teendőket Berettyán Péter látja el.