Ritkán látható balhé “robbant ki” a neves portugál klubnál, a Sporting Lisszabonnál. Az elmúlt hetekben gyengélkedő (előző négy meccséből hármat elvesztő) klubnál a csütörtöki, Atlético Madrid elleni 2-0-s EL-vereség után az elnök, Bruno de Carvalho sajtóhírek szerint nem bánt kesztyűs kézzel a játékosokkal, akiket minősíthetetlen stílusban kritizált.

Ezt követően 19 játékos megtagadta az edzésen való részvételt, de az elnöknek erre is volt válasza:  Rui Patrício, William Carvalho, Sebastián Coates, Gelson Martins, Bruno Fernandes, Bryan Ruiz, Cristiano Piccini, Marcos Acuna, Rodrigo Battaglia, Fredy Montero, Sztefan Risztovszki, Wendel, Rúben Ribeiro, Seydou Doumbia, Bruno César, Daniel Podence, Joao Palhinha, Rafael Leao és Fábio Coentrao is felfüggesztésre került, így tíz játékos sem maradt a gárda keretében.

Arról egyelőre nincs hír, hogy az elnök kikkel szeretne kiállni a klub vasárnapi bajnokiján, a játékosok felfüggesztését viszont megindokolta:

Elkényeztetett ficsúrokról van szó, akik azt gondolják, hogy a klub felett vannak. Most elfogyott a türelem velük szemben.