Mint ismeretes, a Legia Varsó nagy pofonnal, egy 6-0-s hazai vereséggel tért vissza a Bajnokok Ligájába, a Borussia Dortmund 17 perc alatt hármat vágott a lengyel fővárosban, már akkor eldöntve a csata kimenetelét.

A Legia magyar válogatott támadója, Nikolics Nemanja így értékelte a mérkőzést a legia.sport.pl cikke szerint:

Próbáltunk a zárt védekezésre építeni, de percek alatt széthullott a tervünk. Az ellenfelünk szétzúzott minket a meccs elején és nem tudtunk már onnan felállni. Egyetértek az edzőnkkel, aki katasztrófának nevezte a történteket, 17 perc alatt három gólt kaptunk. Ez ezen a szinten elfogadhatatlan. Ma minden rosszul sült el, mindenben csődöt mondtunk, tényleg mindenben, ami nem csak az edzőnk, de a mi hibánk is. Nem tudom, hogy taktikában mit hibáztunk, azt viszont igen, hogy nagyon rosszul védekeztünk, túl soka teret hagytunk a Dortmundnak, a topcsapatok az ilyen bakikat mindig kihasználják. Fájdalmas leckét kaptunk, amit el kell fogadnunk és tanulnunk belőle a következő meccsekre. Nem törhetünk össze, sőt, figyelnünk kell a bajnokságra is, ahol szintén nem túl jó egyelőre a helyzetünk. El kell kezdenünk meccseket nyerni, pontokat szerezni és feljebb lépni a tabellán.

Nikolics nem titkolta, hogy nagyon csalódott volt, hogy a kispadra került (egészen a 63. percig), azok után, hogy a selejtezők során 5 góllal segítette csapatát a csoportkörbe jutáshoz.

Dühös lettem, amikor megtudtam, hogy nem játszhatok, nekem a pályán a helyem, ahogy azt meccsről meccsre igyekszem is bizonyítani. Beszéltem az edzőnkkel a meccs előtt, azt mondtam neki, hogy nincs gondom, jól érzem magam, bírom a három naponta érkező terhelést. Ő taktikai okokkal magyarázta a döntését. Elfogadtam, de nehéz elviselni, hogy a kispadra kerültem az első Bajnokok Ligája-meccsünkön – tette hozzá.

Az összefoglaló: