Az albán SuperSport részletesen beszámolt a Ferencváros-Partizani BL-selejtező visszavágó vendégsikerének hátteréről és annak lehetséges következményeiről.

A lap kiemeli, hogy a tiranai klub nem csak a klubkasszába tett albán szinten tekintélyes összeget (eddig összesen 700 ezer eurót, azaz hozzávetőlegesen 220 millió forintot, ami egy nagyjából 6 millió eurót érő keret esetében valóban figyelemreméltó részlet), de megmutatta, mekkora potenciál rejtőzhet fiatal játékosaiban.

A cikkben ki is emelik, hogy a meccs hősének bizonyuló csapatkapitány, a 11-eseket védő és egyet – nem akármilyen módon – értékesítő Alban Hoxha számított csapatukban az egyetlen igazán, a nemzetközi porondon is tapasztalt játékosnak, miközben olyan fiatalok is pályára léptek az Üllői úton, mint a három 20 éves, azaz Jürgen Bardhi (csereként), Ylber Ramadani a nigériai Atanda és az első meccsen gólt is szerző, ezúttal pedig egy nagy ziccerig jutó Realdo Fili.

A 24 év után elért “történelmi sikert” ráadául egy olyan csapat ellen érte el a lap szerint a Partizani, amely nevekben és anyagilag sokkal erősebb volt, dupla annyit érő kerettel, benne a magyar válogatott Dibusszal, Lovrencsiccsel, Gerával, Pintérrel, illetve a szlovák Sestákkal, az osztrák Djuricinnel és az ecuadori Ramírezzel.

A portál mindezt így összegzi: “a Partizani ismét megmutatta, hogy a modern labdarúgásban a nevek és a pénz nem olyan fontosak, a sikerhez vezető úton annál inkább létszükséglet a megfelelő hozzáállás és a sikeréhség”.