A Real Madrid remek játékkal és Cristiano Ronaldo zseniális ollózós góljával verte 3-0-ra a Juventust az olaszok otthonában, a BL-negyeddöntő első mérkőzésén. A portugál klasszist találata után még a torinói drukkerek is állva tapsolták. Többek között ez is szóba került a főszereplők meccs utáni nyilatkozataiban.

CR7: „Ilyen még nem történt velem”

Cristiano Ronaldo:

Hihetetlen pillanat volt. Köszönöm minden Juventus-szurkolónak. Amit tettek, az elképesztő volt. Ilyen még sosem történt velem karrierem során, úgyhogy nagyon boldog vagyok.

Fantasztikus jelenetek: Ronaldót állva tapsolták a Juve-szurkolók – videó

Gianluigi Buffon: – Hogy Ronaldo csúcsformában lett volna? Nem, szerintem ez az átlagos Ronaldo volt. Ő mindig ilyen, rendkívülien tud futballozni. Lionel Messi mellett ő az egyedüli, aki a legnagyobb győzelmekhez tudja segíteni a csapatát. Ők ketten hasonlíthatók Maradonához és Peléhez. Elképesztő bajnokok ellen játszottunk.

Zidane: „Az én gólom szebb volt”

A Juventus vezetőedzője már lemondott a továbbjutásról. Zinedine Zidane pedig Ronaldo méltatásába beleszúrt egy kis fricskát is.

Massimiliano Allegri: – Nem tudom, hogy a valaha volt legnagyobb gól volt-e, de biztosan rendkívüli találat volt. Csak gratulálni lehet neki ahhoz, amit tett. A harmadik gól miatt azonban csalódott vagyok, mert addig a pillanatilag még megfordíthattuk volna a visszavágón a párharcot.

Ez viszont így már lehetetlen lesz.

Zinedine Zidane: – Nagyszerű mérkőzés volt, nem könnyű 3-0-ra nyerni. A találkozó egyes részeiben azért szenvedtünk, de a Juventus otthonában senkinek sem könnyű. Cristiano Ronaldo egyszerűen más. Mindig arra vágyik, hogy valami rendkívülit tegyen a Bajnokok Ligájában.

A francia trénert arról is megkérdezték, hogy saját, 2001-es döntőben lőtt kapásgólja vagy Ronaldo mostani találata volt-e szebb?

Ó, az enyém. Határozottan az enyém

– mondta Zidane, aki azért nem nagyon hitt a szemének a gólnál (lásd lejjebb).

Az ominózus Zidane-gól

Zidane mostani reakciója a CR-találatra

Néhány Ronaldo-rekord

– Soha senki nem szerzett még zsinórban 10 BL-mérkőzésen gólt

– A legtöbb BL-gól: 119

– A Real Madridban lőtt legtöbb gól: 445

– A legtöbb BL-gól egy szezonban: 17 (2013/14)

– A legtöbb megnyert BL-döntő (Clarence Seedorffal és Andrés Iniestával együtt)