A BL keddi játéknapjának eredményei itt!

– Nincs miért szégyenkeznünk, még ha nehéz is elfogadni a végeredményt, hiszen egy pontnál többet érdemeltünk volna. Az első félidőben nehéz dolgunk volt, beszorított minket az ellenfél, de ez Dortmundban előfordul másokkal is. Ha három perccel a vége előtt gólt kapsz, és ezen elúszik a győzelem, akkor az csalódással tölt el, főként, ha a játékosaid sokat tesznek a három pontért – mondta a meccs után Zinédine Zidane, aki hozzátette, csalódott amiatt, hogy három döntetlenen vannak túl zsinórban.

A mérkőzésen figyelték a vezetőedző és Cristiano Ronaldo viselkedését is, hiszen a hétvégén lecserélték a klasszist, aki azt fura ábrázattal vette tudomásul. Ronaldo és Zidane között azonban szent a béke, a támadó edzőjéhez futott a gól után.

A németek mestere, Tomás Tuchel sem volt tökéletesen elégedett.

– Nem mondanám azt, hogy azzal, hogy a végén egyenlítettünk ki, ez egy győzelemmel felérő döntetlen lenne. Főként azért, mert ennél többre is képesek lennénk. Összességében igazságos a döntetlen.

A csereként beállt hazai gólszerző, André Schürrle azt mondta:
– Ha kétszer is ki tudsz egyenlíteni a Real Madrid ellen, akkor az feldobja a játékosokat, segíteni fog abban, hogy később még jobb csapattá váljunk.

A játéknap legnagyobb érdeklődéssel várt meccse egyértelműen a Dortmund-Real Madrid volt, a legemlékezetesebb találatok azonban máshol születtek. A Köbenhavn 4-0-ra verte a Club Bruggét a G-csoportban, a találkozón egy vicces öngól és egy igazi bombagól is született.

Utóbbi találattal vetekedhet Paulo Dybala bombája, ő szerezte a harmadikat a Juventusban a zágrábi Dinamo elleni 4-0-s siker alkalmával.