Mint ismeretes, a MOL Vidi FC egygólos hátrányból várja a folytatást az AEK Athén elleni BL-selejtező utolsó fordulójának visszavágóján kedd este.

A fehérváriak történelmi tettre készülnek, amit a honlapjuk is kiemelt: az UEFA-koefficiens alapján ellenfelénél alacsonyabban rangsorolt együttes a BL-selejtező 2009 óta megrendezett rájátszásában, a play off-körben hazai vereséget követően még sohasem tudott továbbjutni. A második számú kupasorozatban, az Európa-ligában volt már példa hasonló bravúros fordításra, sőt, két olyan párharc is akadt, melyben a papíron gyengébb csapat idegenben fordított, és került főtáblára.

A csapat hátvédje, Loic Nego szerint jó esély mutatkozik, hogy a főtáblára jussanak.

Egy nagyon érdekes mérkőzésre számítok, szerintem sok ember lesz majd a lelátókon. tudjuk, nehéz feladat előtt állunk, de egyáltalán nem lehetetlen továbbjutni. Nem szabad gólt kapni, és gólt, gólokat kell szereznünk ahhoz, hogy továbbmehessünk.

Hiszem, hogy ehhez meglesznek a lehetőségeink. Azért is kezdtünk el focizni, hogy sok néző előtt szerepeljünk

– kezdte Nego a molvidi.hu-nak.

A 27 éves francia védőnek már ismerős az ilyen kiélezett meccshelyzet, hiszen korábban már 40-50 ezer néző előtt is bizonyíthatott.

Szerintem a jó hangulat minden pályán lévő játékosnak erőt ad meccs közben. Utánpótlás világbajnokságon, azt hiszem 2011-ben Kolumbiában szerepeltem 40-50 ezer néző előtt. Mai napig emlékszem, milyen atmoszféra volt akkor a stadionokban, szinte mindig tele voltak a lelátók.

Végül hozzátette, szerinte lesz lehetőségük a gólszerzésre.

Őszintén? Nem az ellenfél játéka az elsődleges. Tudjuk, hogy mit szeretnénk csinálni, tudjuk mi a célunk. Az első meccsen, amikor tíz a tíz ellen voltunk, akkor sok tiszta helyzetünk volt. Sajnos, ezeknek a nagy része kimaradt, de biztosan most is meglesznek ezek a lehetőségek. Lehet, hogy ők változtatnak, lehet, hogy ugyanúgy állnak fel, de nem ez a lényeg

– árulta el védő.

AEK-Vidi: A görögök edzője teljesen más meccsre számít – “Nincs garancia a BL-csoportkörre”