Ritkán látni olyat élvonalbeli bajnoki mérkőzéseken, ahol a játékvezető meccs közben lecserélteti magát. Ez történt szombaton a Ferencváros – Vasas találkozón, mivel Farkas Ádám 20 perc után megsérült és Bognár Tamás vette át a feladatát, míg Farkas alapvonali asszisztensként működött tovább. Az ügy érdekessége, hogy a meghúzódott Farkas tagja volt Kassai Viktor csapatának, amely kedden a Bernabéuban a nagy visszhangot kiváltott Real Madrid – Bayern München BL- negyeddöntő mérkőzést vezette. Vagyis az asszisztens helye veszélybe került, hiszen kevesebb, mint három napja volt a teljes felépülésre.

 

Játékvezetői informátorunk szerint Bajnokok Ligája-mérkőzések alkalmával mindig az UEFA dönt a játékvezetői csapat összetételéről. Sérülés vagy betegség esetén az utolsó pillanatban is van mód változtatásra, amit a nemzetközi szövetségnek kell jóváhagynia. Farkas Ádám húzódása minden bizonnyal nem volt súlyos, hiszen a Ferencváros – Vasas mérkőzésen az alapvonali asszisztens teendőit maximálisan el tudta látni.  Amennyiben nem épül fel 100%-osan, akár az a döntés is születhetett volna, hogy „helyet cserél” az eredetileg tartalék-játékvezetőnek nevezett Berettyán Péterrel.  

A játékvezetőknek egyébként minden BL-mérkőzés előtti napon technikai eligazítást tartanak, ahol az esetleges sérülések is felmerülnek, így minden bizonnyal ezúttal téma volt Farkas Ádám állapota, de az UEFA illetékesei végül úgy döntöttek, hogy el tudja látni a feladatát, ami végül be is igazolódott.

Így sérült meg Farkas Ádám a Fradi-Vasason (az M4 Sport felvétele):