I. félidő

Alig hozott helyzetet a Dudelange és a MOL Vidi FC BL-selejtezőjének első félideje. A találkozó 18. percében Dominik Stolz kínálta meg 20 méterről Kovácsik Ádámot, de a Vidi kapusa bravúrral tolta ki a labdát szögletre. A 42. percben a fehérváriak az első helyzetükből megszerezték a vezetést: Danko Lazovic pörgetett Huszti Szabolcshoz, aki ballal a rövid felsőbe bombázott, így 1-0-s Vidi vezetéssel mentek pihenni a felek.

II. félidő

A fordulás után a tűzzel játszott a Vidi, hiszen a luxemburgiak kétszer is tesztelték Kovácsikot. Előbb Turpel közeli lövését védte lábbal, majd Mélisse lövését hárította a magyar kapus. Az 58. percben a vérszemet kapó hazaiak kiegyenlítettek: Sinanié passzolt Mélisséhez, aki 25 méterről lőtt kapura, majd Kovácsikról a jobb alsóba csorgott a labda (1-1).

Az egyenlítés után a luxemburgiak pár percig nyomtak, főként Dominik Stolz próbálkozott lövésekkel – legközelebb a 77. percben járt, azonban életerős lövését Kovácsik szedte ki a jobb sarok elől. A hajrában Marko Scepovic beadása a felső kapufára hullott, de a luxemburgi védők tisztázni tudtak, s így 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó.

A visszavágót július 17-én, kedden játsszák Felcsúton.

BL-selejtező, 1. forduló

Dudelange – MOL Vidi FC 1-1 (Huszti 42., ill. Mélisse 58.)

Dudelange: Joubert – Mélisse, Prempeh, Schnell, Jordanov – Sinani, Kruska, Stélvio (Stumpf – a félidőben), Clément – Stolz (Ibrahimovic 90.), Turpel.

MOL Vidi FC: Kovácsik – Nego, Vinícius, Fiola, Stopira – A. Hadzic – Pátkai, Huszti (S. Scepovic 79.)- Kovács I. (Nikolov 69.) – Lazovic, M. Scepovic

Összefoglaló