Korábban a csakfoci.hu is beszámolt arról a BL-reformtervről, mely szerint az angol, német, olasz és spanyol bajnokságok első négy helyezettje alanyi jogon indulhatna a BL-ben.

Az EPFL szerint azonban az UEFA megszegte a két szervezet közötti megállapodást. Nyilatkozatukban elmondták, hogy amennyiben tényleg így történt, akkor a kluboknak sem kell tartaniuk magukat a megállapodáshoz, és rendezhetnek bajnoki meccseket a BL-meccsekkel párhuzamosan is. A szervezet elnöksége azután adta ki közleményét, hogy a következő bajnokságok és ligák képviselői tanácskozást tartottak:

Premier League, La Liga, Bundesliga, Skót Labdarúgó Liga, Francia Profi Liga , Portugál Liga, Eredivisie, Orosz Premjer Liga, Svájci Futball Liga, Svéd Profi Labdarúgó Liga,  Dán Profi Liga és a Serie B.  Érdekesség, hogy az UEFA lépésének köszönhetően ismét négy BL-helyet kapó Serie A képviselői nem voltak ott a csütörtöki egyeztetésen…

Erre válaszul Theodore Theodoridis, az UEFA főtitkára azt mondta, hogy: “az európai klubfutball fejlődésének része a párbeszéd, a BL és az EL is egy széleskörű konzultációs folyamat részeként lett azzá, ami. A módosításokról továbbra is ki fogjuk kérni a klubok véleményét.”