BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, A KEDDI EREDMÉNYEK:

A-csoport:

Basel – Ludogorets 1-1 (Steffen 80., ill. Cafu 45.)
PSG – Arsenal 1-1 (Cavani 1., ill. Sánchez 78.)

B-csoport:

Benfica – Besiktas 1-1 (Cervi 12., ill. Talisca 90.)
Dinamo Kijev – Napoli 1-2 (Garmash 26., ill. Milik 36., 45.)

C-csoport:

Barcelona – Celtic 7-0 (Messi 3., 27., 60., Neymar 50., Iniesta 59., Suárez 75., 88.)
Manchester City – Mönchengladbach – a nagy esőzés miatt elhalasztották

D-csoport:

Bayern München – Rostov 5-0 (Lewandowski 28., Müller 45., Kimmich 53., 60., Bernat 90.)
PSV – Atlético Madrid 0-1 (Saul Níguez 43.)

 

NYILATKOZATOK:

Luis Enrique (Barcelona):Messi bármelyik pozícióban szabadon játszhat. Ha 6-os, ha 8-as vagy 10-es poszton futballozik, mindegy, ő a világ legjobbja. Nem szabad korlátozni a pályán. Ezért ő minden idők legjobbja, kétség kívül.

Ő maga a totális futball.

Nem követtünk el sok hibát a meccsen, kivéve talán a 11-est, utána minden eldőlt. Nagyszerűen játszottunk a kezdősípszótól már, jól szórakozhattak a szurkolóink. Szerencsénkre zseniális játékosaink vannak, akik edzésről edzésre, meccsről meccsre egyre jobbak.

Brendan Rodgers (Celtic):

Briliáns játékosaim vannak.

Egy rendkívül kemény és intenzív rangadón győztek a hétvégén, óriási nyomás alatt, és nincs a világon annál nehezebb feladat, mint hogy ezt követően, ilyen kevés felkészüléssel egy, a labdatartást tökélyre fejlesztő csapat ellen kell futballozzanak. Nyilván mindegy, hogy a Barcelona vagy a Berwick Rangers az ellenfél, egy igazi profi soha, senki ellen nem szeret veszíteni. Fantasztikus rajtot vettünk az idényben, ez a vereség sem volt letéríteni minket az utunkról. Sokat tanultunk a meccsből.

Unai Emery (PSG):Nem a legjobb eredményt értük el, de örülök amiatt, ahogyan a csapatom játszott. Megérdemeltük volna a győzelmet, hét nagyon komoly helyzetünk volt. Számomra az nagyon fontos, hogy ezeket a ziccereket ki tudtuk alakítani, Továbbra is nagyon bízom Cavaniban, jól játszott és az egész csapat mögötte áll.  

Arséne Wenger (Arsenal):Amikor ilyen pocsékul kezdesz egy minőségi csapat ellen, agy szükség van a tapasztalatra. Ha túl fiatal a csapatod egy ilyen szituációban, könnyen elkaphatnak. Mi nem pánikoltunk, a rutinunk átlendített a nehéz perceken. Mondtam a játékosoknak a szünetben, hogy ha játsszuk a saját futballunkat, vissza fogunk jönni a meccsbe, ehhez azonban többet kell birtokolnunk a labdát. Összességében jó eredményt értünk el, nem veszítettünk kettőt, hanem szereztünk egy pontot.  

Wenger Kassait kritizálta, a PSG az UEFA-hoz megy: “Semmit nem csinált a játékosom” – fotók, videó

Carlo Ancelotti (Bayern München):Jó rajtot vettünk a Bajnokok Ligájában. Nem volt egyszerű megszerezni a vezető gólt, nem volt elég helyzetünk, de azért csak sikerült. A csapat nagyszerű fizikai és mentális állapotban van. Győztünk, de nem szabad elszállnunk ,a földön kell maradnunk.

Diego Simeone (Atlético Madrid):Tudtuk, hogy nehéz lesz, egy keményen dolgozó ellenfelünk volt a pályán. Sok gondot okoztak nekünk, és nyomtak a meccs végéig, de a játékosaink nagyot futballoztak és szép győzelmet arattak. Hatalmas dolog az, hogy a harmadik idegenbeli mérkőzésünkön is nyerni tudtunk.

Maurizio Sarri (Napoli):Több hibát követtünk el, mint szoktunk, remélhetőleg csak amiatt, hogy egy ilyen mérkőzés mindig érzelemdúsabb és feszültebb, mint egy átlagos találkozó. Miután megszereztük a vezetést, nem tudtuk eldönteni, hogy lezárjuk-e a meccset, bizonytalanok voltunk a pályán, Ezt megbeszéltük az öltözőben, és örülök, hogy a játékosok megértették, amiről beszéltünk. Nagyon értékes győzelmet arattunk az első és idegenbeli BL-csoportmeccsünkön, megtörtök a jeget, sokat tanultunk.