BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ:

Monaco – Juventus 0-2 (Higuain 29., 59.)

 

NYILATKOZATOK:

Leonardo Jardim (a Monaco edzője): – Jól kezdett a Juventus, fölénk nőttek az első 10-15 percben, d utána kiegyenlítették tettük a találkozót. Nálunk volt a labda, sokkal többet tartózkodtunk a kapu előtti 30 méteren, mint ők, de a helyzetkihasználás sorsdöntő tényezőnek bizonyult. A Juventusnak három komolyabb lehetősége volt és abból kettőt ki is használt, mi közben egyet sem. Ráadásul Buffon több nagy védést is bemutatott, miatta sem sikerült a kapuba találnunk, neki köszönheti a Juve, hogy kapott gól nélkül zárt.

Beszéltem a játékosokkal és mondtam nekik, hogy hinniük kell magukban, még ha csak 5 százalék esélyünk is maradt a BL-döntőbe jutásra.

Kylian Mbappe (a Monaco tini-csillaga):  – Hiányzott ma a kellő tapasztalat nálunk, de méginkább az, hogy a kapu előtt nem voltunk elég határozottak és kíméletlenek. Több helyzetet is kidolgoztunk, de nem használtuk ki őket, eközben a Juventusnak két helyzete volt és kétszer be is talált. Ebből tanulnunk kell. Buffonnak több nagy védése is volt, de remélem, a második meccsen be tudjuk venni a kapuját.

Massimiliano Allegri (a Juventus edzője):Nagyszerű meccset játszottak a fiúk, remekül védekeztünk. Nem volt egyszerű dolgunk, hiszen a Monacónak remek támadói és nagyon gyors játékosai vannak. Volt pár hibánk is, de Buffon remekül védett még 0-0-nál. Nagyon elégedett vagyok vele, még mindig Gigi a világ elsőszámú kapusa, amit már a Barcelona ellen is megmutatott, ő, mint minden nagy játékos, az ilyen meccseken a különbséget jelentheti a pályán. Ahhoz, hogy eredményeket érj el, néha áldozatokat kell, hogy hozz a pályán, és ezt ma megtették a játékosaim.

(…) Nagyon mérges vagyok Pjanicra, mert képes lehet arra, hogy a világ három legjobb belső középpályása közé tartozzon, de ehelyett, amikor elront egy passzt a pályán, úgy csinál, mintha eljött volna a világ vége. Ennél sokkal nyugodtabban kell futballoznia, mert még csak töredékét mutatta meg annak, amire képes.

Gonzalo Higuaín (a Juve argentin támadója): – Boldog vagyok a mérkőzés miatt, ezt az álmot üldözzük már augusztus óta, hogy ott lehessünk Cardiffban és már csak egy lépésre vagyunk az álom beteljesülésétől. De még nem nyertünk meg semmit, úgyhogy nyugodtnak kell maradnunk. Hét évet töltöttem el a Realnál, de ahhoz, hogy újra találkozzak velük a döntőben, még nekik is el kellene jutniuk oda. Nálunk mindenki keményen dolgozik, és megint úgy tudtunk nyerni, hogy nem kaptunk gólt.

Gianluigi Buffon (a Juve legendás kapusa): – Minden meccsen meg akarom mutatni, hogy a korom ellenére megérdemlem, hogy a pályán lehessek. Napról napra ezért a célért dolgozom keményen.

Azon a napon, amikor majd visszavonulok, azt akarom, hogy az emberek szomorúak legyenek a távozásom miatt.

Fogalmam sincs arról, hogy el tudom-e majd ezt érni, de az biztos, hogy amiatt, hogy egy ilyen csapatban védhetek, segíthet eljutni a célomig. A legfontosabb, hogy mindig készen álljak, amikor a csapatomnak szüksége van rám. Amíg erre képes vagyok, boldog és elégedett lehetek.

A több fontos védést bemutató, 39 éves hálóőr egyébként Monacóban újabb rekordot döntött meg: ő lett ugyanis az első Juventus-játékos, aki 100 Bajnokok Ligája-mérkőzésen léphetett pályára.