A mértékadó amerikai napilap, a New York Times számolt be arról, hogy súlyos döntést hozhat meg az UEFA azok után, hogy egyre több gond üti fel a fejét a szombati Liverpool-Real Madrid BL-döntő megrendezése kapcsán Kijevben.

Az európai szövetség elégedetlen az ukrán fővárosban tapasztalt pénzügyi és szervezésbeli “káosszal” is, például azzal, hogy még az angol és spanyol szurkolók elszállásolása is komoly fejtörést okoz a rendező városnak – vagy nincsenek, vagy épp rendkívül túlárazott hotelek és szobák várják a több tízezer drukkert. De ugyangy problémát jelent a illetékesek szerint a közlekedés, például a kijevi reptér túlterheltsége is.

Mindez nem sokkal azután, hogy az UEFA már a tavalyi, cardiffi finálé után is elégedetlen volt a körülményekkel, és már akkor felmerült annak a lehetősége, hogy a szövetség időről időre elvigye a kontinensről a Bajnokok Ligája döntőjét.

Az amerikai lap szerint azt ezt szorgalmazó hangok az ukrán felfordulást látva még inkább felerősödtek, mondván jobb az Egyesült Államokba vagy épp az Arab-félszigetre vinni a BL-finálét, mintsem olyan városoknak adni, ahol az alapvető feltételek közül több dolog is hiányozhat.

A lap azt írja, hogy két amerikai nagyváros, New York és Miami, valamint a katari Doha merült fel az első, nem európai BL-döntő lehetséges helyszíneként.

Hivatalos: Ez a bíró vezeti a BL-döntőt – a magyar válogatottnál is ismerik