Akár egy évig is megbízott szövetségi kapitány irányíthatja az angol labdarúgó-válogatottat, amely óriási meglepetésre 2-1-re kikapott Izlandtól a franciaországi Európa-bajnokság hétfői nyolcaddöntőjében. A találkozó másnapján Roy Hodgson szakvezető bejelentette lemondását.

Martin Glenn, az angol szövetség (FA) ügyvezetője szerdán utalt arra, hogy a sajtó által favoritnak tartott Arsene Wenger alkalmas a posztra, ám mivel az Arsenalt 1996 óta vezető francia mestert még egy évig szerződés köti klubjához, elképzelhető, hogy addig megbízott kapitányt alkalmaznak.

„Nem kommentálom a felbukkanó neveket, de az U21-es csapatnál dolgozó Gareth Southgate kézenfekvő választás lenne” – tette hozzá Glenn.

A korábbi válogatott Jamie Carragher ugyanakkor az Egyesült Államok kispadján ülő Jürgen Klinsmann mellett érvelt: „A németekkel vb-elődöntőbe, az amerikaiakkal pedig Copa America-elődöntőbe jutott, ráadásul ismeri is a stílusunkat” – dicsérte a német mestert a 2013-ban visszavonult játékos.

A 63-szoros angol válogatott Alan Shearer már kedden bejelentette, hogy szívesen lenne szövetségi kapitány.

Hodgson irányításával 2012 óta 56 mérkőzést játszott a válogatott, ebből 33-at megnyert, és csak nyolcat veszített el. (MTI)