José Mourinho és Arséne Wenger egymás ellen érzett, mondhatni zsigeri és hosszú ideje tartó utálatáról is árulkodik a José Mourinhóról készült és Rob Beasley brit újságíró tollából származó “Up Close and Personal” c. könyv, amelyből a Daily Mail idéz.

A portugál több okból és többször is megharagudott francia riválisára, még a Chelsea menedzsereként. Második londoni időszakában állítólag még inkább elmérgesedett a viszonyuk, Mourinho különösen neheztelt amiatt, hogy Wenger bírálta azért, hogy (és ahogy) eladta Juan Matát az MU-nak, és az különösen rosszul esett a Chelsea akkori menedzserének, hogy az Arsenal trénere ellenkezése ellenére el tudta vinni a Kékektől Petr Cechet a városi riválishoz.

A lap cikke szó szerint is idéz Mourinhótól, aki egyszer egy mondatban elárulta, mennyire nem kedveli Wengert:

“Egyszer megkeresem Wengert pályán kívül és betöröm a pofáját”

A franciánál rákérdeztek pénteki sajtótájékoztatóján – épp a Chelsea-vel játszik majd az Arsenal a hétvégén – az elhangzottakra, leírtakra, de az Ágyúsok edzője nem kívánta kommentálni azt. Mint egy mosoly kíséretében fogalmazott, inkább csak a meccsre és a futballra koncentrálna, de abban biztos, hogy nem fogja elolvasni a Mourinhóról írt könyvet.