Egybehangzó angol sajtóhírek szerint a Liverpoolnál elismerik a szenegáli csatárnak adott piros lap jogosságát – bár Jürgen Klopp vezetőedző szerint túl szigorú játékvezetői ítélet született, mert Sadio Mané nem látta a számára holttérből érkező City-kapust -, de a három találkozóra szóló eltiltást soknak találták.

A 25 éves labdarúgó – aki egyébként nyilvánosan is elnézést kért tettéért az egyik közösségi oldalon – jelen állás szerint nem játszhat a Burnley elleni szombati bajnokin, valamint azt követően a Leicester City elleni Ligakupa-találkozón és bajnoki összecsapáson.

Ederson a pályát szombaton hordágyon, nyakmerevítővel hagyta el. Sérülése az első hírekkel ellentétben – arc- vagy állkapocscsont-törést sem tartottak kizártnak – nem súlyos. A manchesteri klub beszámolója szerint brazil kapusuk hétfőn fejvédőben már edzett. (MTI)

Kedden aztán kiderült, hogy az FA nem kegyelmez, nemet mondott a fellebbezésre, így Manénak a lelátóról figyelni a következő két PL- és egy Ligakupa-meccsen csapatát.