Mint arról beszámoltunk, az ötödosztályú Sutton United összességében szépen helytállt a tartalékos Arsenal ellen az FA-kupában, és csak 2-0-s vereséggel búcsúzott.

 

A kiscsapat igazi “sztárja” azonban nem lépett pályára, a 46 esztendős, hatalmas termetű kapus, Wayne Shaw azonban a kispadon is hallatott magáról. Az egyik fogadóiroda azzal cukkolta őt, hogy fogadást nyitott arra, vajon a találkozó alatt megeszik-e egy pitét. Minden bizonnyal Shaw is látta a fogadást, ugyanis a hajrában, a harmadik cserelehetőség után – amikor már biztossá vált, hogy nem játszik – elkezdett pitét enni.

Bár Shaw tagadta, hogy ő maga is fogadott volna, az FA vizsgálatot indított, és a kapus, majd a Sutton is lépett: kedden bejelentették, hogy Shaw már nem a játékosuk, szerződést bontottak a veterán hálóőrrel, aki önszántából távozik a klubtól. Mindezt a kapus jóbarátja és a csapat menedzsere, Paul Doswell is megerősítette, mondván túl nagy vihart kavart az eset, hogy szó nélkül elmenjenek mellette, a klub megítélésének is ártottak a történtek.

Shaw egyébként igyekezett továbbra is viccesen felfogni a sztorit, a Twitteren azt írta, hogy nyitott a kínai és az amerikai ajánlatokra is, de várja a Sky Sports hívását is…