A spanyol másodosztályban a Sporting Gijon a Reust látja vendégül. A házigazda feljutási reményekkel vágott neki a pontvadászatnak, de a csíkosak egyelőre csak a középmezőnyben szerepelnek. Otthon erősek (3-1-0), formájuk viszont ingadozó. 11 pontjuk 8-6-os gólkülönbség társul, amely stabil védekezésre, és nem feltétlenül offenzív taktikára enged következtetni. A Reus csak 8 egységig jutott, viszont ennek zömét idegenben szerezte. Két sikere mellett kétszer kikapott a túráin, ám rossz passzban van, három forduló óta nyeretlen, két legutóbbi fellépésén kikapott. Ma Gijonban sem neki áll a zászló – 1,66-ért ól hangzik a hazai kimenetel.

Két, nagy múltú együttes ezúttal az angol harmadik vonalban találkozik egymással. A Wimbledon csak a 20. pozíciót foglalj el a tabellán, hazai mérlege elkeserítő: 1-1-4. A támadójátéka pocsék, az utolsó két bajnokiját egyaránt nullra veszítette el. A Portsmouth vezeti a bajnokságot, annak ellenére, hogy legutóbb hazai környezetben maradt alul a Gillinghammel szemben. Curtisék 27 pontosak, és vendégként egy remi mellett ötször nyertek. Ma is a kék-fehérek az esélyesebbek, 2,17-ért érdemes behúzni a vendég opciót.

Vasárnap a holland másodosztályban a feljutásra hajtó Twente vendége a Maastricht lesz. A piros-fehérek a 3. pozíciót foglalták el a játéknap előtt, 17 pontjukhoz 3-0-1-es hazai mutató párosult. Legutóbb az utolsó percekben veszítettek értékes egységeket az FC Eindhoven vendégeként. Az MVV a középmezőnyben tanyázik, 11 egységéhez viszont erőteljes, 2-2-0-s vendégmérleg társul. A formája gyenge, az utolsó három tétmeccsén gólképtelen maradt az alakulat. Ma a házigazda megnyerheti a meccset, így folytatja a harcot a feljutásért – 1.52-ért simának tűnik az enschedei siker…

További tippekért látogass el a www.tipplap.hu oldalra!