Múlt héten derült ki, hogy nem tisztázott a szlovák válogatott jutalmazási rendszere, a futballisták egységes meccsenkénti 5000 eurós rajtpénzt követelnek, a szövetség azonban ellenfélhez és eredményhez is kötné a premizálást, ahogy az Eb-selejtezősorozatban is volt – írja az ujszo.com.  A rajtpénzekről szerdán este tanácskozik majd a nemzeti csapat és a szövetség, az eredményről csütörtökön adnak tájékoztatást.

Egyre több a kellemetlen ügy a szlovákoknál. Mint ismert, vasárnap Vladimír Weisst bevitték a rendőrök, mivel a játékos egy közúti ellenőrzés során megtagadta az alkohol vizsgálatot.

Ján Kozák, szövetségi kapitány így reagált.  – Nem tudtunk személyesen Vladkóval kapcsolatba lépni, az ügyvédjével kommunikáltunk. Úgy döntöttem, hogy bár még nem tudjuk, milyen eredménnyel zárul a nyomozás, a következő két mérkőzésen nem számítunk rá. A meccsekre készülve nyugalomra van szükségünk – idézi a felvidéki napilap a kapitányt . – Személy szerint nagyon sajnálom a történteket, Vladkót nagyon szeretem mint játékost, sok fontos gólt lőtt, sokat segített a válogatottnak.