A középcsapatnak számító Eibar vendége az edzőváltás óta szárnyaló Real Madrid lesz. A hazaiak 15 pontosak, otthon 3-1-2-es mérleggel. A bajnoki szünet előtt verték az Alavest, majd ponttal tértek haza a Valladolidtól (0-0). A királyiaknál – olybá tűnik – sikerült rendezni a sorokat, Benzemáék megkezdték a felzárkózást az élmezőnyhöz. A játéknap előtt 20 egységgel a 6. pozíciót foglalták el, vendégmérlegük viszont nevükhöz méltatlan (2-1-3), ezen lenne mit kozmetikázni. Ma minden bizonnyal nem remegnek meg Ramosék, és elhozzák mindhárom pontot az Eibartól (1.50 – tippmixpro).

A Serie A-ban az Empolihoz az Atalanta látogat. Az újonc a kiesés ellen küzd, 9 pontjukkal a 18. helyen állnak. Hazai pályán azért nem szabad leírni őket (2-1-3), ráadásul a leállás előtt fontos meccsen fektették két vállra az Udinesét. A bajnoki pihenő előtt a bergamóiak is nagyon elkapták a fonalat, a kék-feketék négy sikert arattak, két hete az Intert is kivégezték (4-1). Feljöttek 18 ponttal a 8. helyre, vendégként pedig veszélyesek (2-2-2). Azt gondoljuk, hogy Gian Piero Gasperini együttese folytatja jó sorozatát, és újabb győzelmet arat (1.75 – tippmixpro).

A genoai rangadót mindkét brigád pocsék formában várhatta. A „házigazda” szeptember végén tudott győzni legutóbb (Frosinone), le is csúszott a 14. helyre. 3-1-2-es otthoni mutatója sem olyan félelmetes. A Samp is három zakóból jön a derbire, igaz, nem volt egyszerű a tengerészek sorsolása. A kék-fehérek egy ponttal gyűjtöttek többet mai riválisuknál – a félidei ikszben látunk fantáziát (2.05 – tippmixpro), és sok találattal sem kalkulálunk (-2.5 – 1.80 – tippmixpro).

Sok sikert és kellemes pihenést kíván a www.tipplap.hu csapata!