A PSV második számú csapatában ezúttal is kezdőként lépett pályára Kun Bertalan, aki góllal hálálta meg edzője, Dennis Haar bizalmát a vasárnap délutáni bajnokin.

A hazai környezetben szereplő Ajax a 40. percben megszerezte a vezetést Pereira találatával, aki egy jobb oldalról érkező beadást továbbított a kapuba (1-0). Két perccel később egy szöglet után a hazaiak kapusa rosszul jött ki a kapujából, Abels pedig kihasználta a kapus, Van Bladeren hibáját (1-1). A fordulás után ismét Pereira volt eredményes az 58. percben, aki Kühn beadása után fejjel vette be Roulaux kapuját (2-1).

Tíz perc múlva, a 68. percben Abels passzolt a PSV fiatal magyarjához, Kun Bertalanhoz, aki remek ütemben lépett ki és lőtte ki a hosszú sarkot, amivel kialakította a 2-2-es végeredményt.

Hihetetlen érzés, hogy megszereztem az első gólomat a bajnokságban. Igazi csapatmunka volt, és csapatként küzdöttünk – írta a közösségi oldalán Kun, aki a szezonban eddig 15 tétmeccsen lépett pályára, ez volt az első találata az Eerste Divise mostani idényében. Klubja, a Jong PSV a bajnokságban 20 forduló alatt 33 pontot szerzett, és a 7. helyen áll a tabellán.

Egy korábbi interjúnk Kun Bertalannal:

“Amit visszahallok otthonról, nem feltétlenül csábít haza” – interjú Van Bommel magyar játékosával