A gall második vonalban a nagymúltú Lens az újonc Red Start látja vendégül. A tavalyi kiírásban csúnyán leszerepelt a piros-sárga együttes, csak a középmezőny végén zárt. A nyáron igyekeztek erősíteni a klubnál, és az első fellépésen győztek is a srácok: Orleansból hozták el mindhárom egységet Philippe Montanier fiai (0-2). A Red Star megnyerte a harmadosztályt, így lépett fel a második vonalba. Az együttes lehetőségei korlátozottak, így a biztos bennmaradás az elsődleges célkitűzés. A rajt nem sikerült, a Niort ellen kaptak ki saját közönségük előtt. A vendégek már 0-2-re is mentek, a szépítés a hajrában jött össze (1-2). Ma nagyon kemény kilencven perc vár a „Vörös Csillagra”, a Lens otthonából várhatóan pont nélkül távoznak. Az 1.6-os szorzó kellő értéket képvisel.

A Celtic az újonc Livingstone-t fogadja. A katolikusok sikerrel vették a BL-selejtezőket, az Alashkertet és a Rosenborgot is magabiztosan búcsúztatták. A következő körben az AEK vár majd Brendan Rodgers fiaira – az sem tűnik megoldhatatlan feladatnak. A Livingston a 2. helyen zárt tavasszal a másodosztályban, majd a Ligakupában egészen jól teljesített az együttes. Mindazonáltal azért hatalmas a két alakulat között a minőségbeli különbség. Érdemes rámenni a gólokra, a hendis hazaira, illetve jól fizet az az opció is, hogy a zöld-fehérek kapott gól nélkül hozzák le a nyitófordulót.

A norvég másodosztályban a Viking a Nest-Sotrát fogadja. A stavangeri alakulat a feljutásra hajt, mostanában ennek megfelelően is teljesít. Sorra nyeri a meccseit, legutóbb idegenben kétgólos hátrányból tudott fordítani (Ham-Kam 2-3). A második a tabellán, és otthonában masszív (6-0-2, 20-9). Szeret gólos meccseket vívni, over/under statisztikája 10/7. A Nest 19 pontjával a 12. helyen áll, rossz passzban van, ikszek után legutóbb kapitulált otthon a Mjöndalennel szemben. Vendégként okozott már meglepetéseket (2-3-4), és ami szembetűnő, hogy a 9 túráján 13-18-as gólkülönbséget hozott össze. Eddig valamennyi kiruccanásán betalált, és összességében 12-szer játszott olyan bajnokit, amelyen született legalább három gól. A hazaiak az esélyesek, de a gólokban is bőséggel van érték.

Sok sikert és kellemes pihenést kíván a www.tipplap.hu csapata!