A magyar válogatott három gólos hátrányból felállva nyert meg azt a mérkőzést, amelynek inkább Szlovénia volt az esélyese.

A magyar kézilabda-válogatott ellenfele eddig 100 százalékos volt. A szlovénokat az a Ljubomir Vranjes vezette, aki korábban a Veszprém és válogatott edzője is volt. A svéd szakember nem túl jó szájízzel hagyta itt az országot, de azt nyilakozta, hogy nincs rossz érzés benne a magyarok elleni meccs miatt.

A szlovénok korában a svédeket 21-19-re, Izlandot 30-27-re verték.

A másik meccsen Izland 28-25-re legyőzte Portugáliát. Kiválóan kezdtek az izlandiak, a 13. percben már 7-1-re vezettek, ezt követően azonban egy gólra felzárkóztak a portugálok, akik a 37. percben átvették a vezetést. A folytatásban szoros volt a meccs, de mindig a szigetország csapata tartott előrébb, és végül három találattal nyert.

A második forduló utolsó mai mérkőzését Norvégia és Svédország játssza. A magyar válogatott továbbjutásához az első két hely megszerzésére lenne szükség. (MTI)

Férfi kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, 2. forduló:

Szlovénia – Magyarország 28-29 (16-13)

Magyarország: Mikler, Székely (kapusok), Balogh 2 (1), Bánhidi 9, Bóka 1, Fekete, Győri 3, Hornyák, Ligetvári 6, Máthé 2, Nagy B. 3, Rosta 2, Sipos, Szita 1, Tóth, Ubornyák