A kétszeres olimpiai bajnok 15 társával együtt kiemeltként csak szombaton kezdte meg a küzdelmeket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokában, a Ludovika Arénában, a 226 fős mezőny további 23 magyarjának viszont már a pénteki selejtezőben is vívnia kellett. A hazai kardozók közül öten csatlakoztak Szilágyihoz, de a szombati folytatásnál ők valamennyien már az első fordulóban vereséget szenvedtek a 64-es táblán.

Szilágyi is dél-koreaival kezdett, de neki ez nem okozott gondot, tíz tus különbséggel verte Jung Dzse Szungot. A második fordulóban 2004 olimpiai bajnokával, a 2011-ben vb-aranyérmes Aldo Montanóval csapott össze. A negyvenéves olasz ellen sem kellett megszenvednie a sikerért, az első szakaszban 8-3-ra elhúzott, majd amikor a pihenőt követően Montano 8-5-re módosította az állást, kardot cserélt, és onnantól megint ellenállhatatlannak bizonyult.

Néhány látványos találatával teljesen elbizonytalanította az olasz vívót, aki 12-5-nél lábsérülésre hivatkozva visszalépett.

A következő asszó viszont már nem sikerült Szilágyinak. Venjamin Resetnyikov ellen még övé volt az első tus, a folytatás azonban az orosz kardozó elképzelései szerint alakult. A 2013-as budapesti világbajnokság győztese 6-2-re meglépett, és onnan Szilágyi már nem tudott visszakapaszkodni. Resetnyikov a végén még növelte is a különbséget és kilenc tussal nyert.

A nyolcas döntő 16 órakor kezdődik, majd vasárnap 9 órától a csapatok küzdenek meg egymással a Zarándi Csaba világkupán. (MTI)