A jelenlévők közül 24-en voksoltak arra, hogy távozzon, 18-an arra, hogy maradjon, egy szavazat pedig érvénytelen volt. A bizalmi szavazást maga az elnök kezdeményezte, miután többek között a szeptemberben életbe lépett alapszabály-módosítás miatt az elnökség és a tagság, valamint a kirekesztett szervezetek részéről is számos bírálatot kapott.

Kulcsár Krisztián ezután közölte, hogy január 31-ével távozik, így ha az új elnököt február 1-jéig megválasztják, ő ott lehet a pekingi téli olimpián.

A már említett őszi alapszabály-módosítás óta lehetett érezni, fogy a levegő Kulcsár Krisztián körül – az év utolsó hónapjára olyannyira elfogyott, hogy december 20-án nyílt levélben követelték a távozását. A 14 tagú elnökségéből kilencen, a két alelnök, Deutsch Tamás és Schmidt Gábor mellett aláírta a dokumentumot Gyurta Dániel, Kovács Antal, Magyar Zoltán, Markovits László, Pálinger Katalin, Vári Attila és Wladár Sándor is.

“Ha az ember ellen vádak hangzanak el, nehéz megállni, hogy ne szólaljon meg. Kudarcot vallottam így is, mert az elnöki működésemről szólnak a hírek, a hallgatásom nem volt képes lecsillapítani az indulatokat. Mit tettem, amivel azt az eljárásmódot érdemeltem, hogy az elnökség, akivel együtt hoztuk meg a döntéseket, így ellenem fordul és egyszemélyes bűnbakká tesz? Érzékelem a bizalmatlanságot, s bár többen rá akartak beszélni a lemondásra, számomra egyértelmű volt, hogy én elétek jövök – döntsetek ti” – mondta Kulcsár Krisztián. (az MTI híre alapján)