A két csapat örökmérlegében jobbak a magyarok, ám az utolsó két vb-mérkőzésen, valamint a múlt csütörtöki, budapesti felkészülési összecsapáson a dél-koreaiak nyertek.

Csaknem 800 magyar szurkoló látogatott el a szlovén fővárosba, és biztosított jó hangulatot. A kapuban Rajna Miklós kezdett, és eleinte kevés dolga volt, mert főleg a magyarok birtokolták a korongot.

A 7. percben Fejes Nándor távoli lövése megpattant egy védőn, így a honosított Matt Dalton nem védhetett. A védőnek ez volt az első találata a válogatottban. Bő másfél perc múlva egy kavarodást a szintén csíkszeredai születésű Sofron István zárt le góllal. Jól támadott le a Simpson-csapat, csírájában fojtott el minden kezdeményezést, és további komoly helyzetei voltak.

A második harmad is magyar góllal indult, Erdély Csanád első kísérlete még a kapuvason csattant, a kipattanót pedig éles szögből bevágta. Négy perc múlva – emberelőnyben – a 30. születésnapját ünneplő Hári János hozta kihagyhatatlan helyzetbe társát, aki kapáslövéssel mattolta Daltont (4–0). Négy-négy elleni játékban a meccs derekán ismét Erdély villant, így 7 perc 6 másodperc alatt ütött mesterhármast. A Fehérvár csatára először triplázott a nemzeti együttesben. Nem tört meg a lendület, Magosi Bálint próbálkozása kapuvasat érintette. Emberelőnyben büntetőhöz jutott Korea, ám An Csin Huj a kapuvasat találta el.

A folytatásban is nagy kedvvel játszott a magyar válogatott, a riválisnak fellángolásai voltak. 2 perc 11 másodperccel a vége előtt Kim Szang Vuk szépített. A magyar csapat kedvező helyzetbe került a feljutást jelentő első két hely megszerzéséért folyó küzdelemben. A torna fő esélyese a házigazda Szlovénia, amellyel pénteken mérkőzik meg a Simpson-alakulat, míg vasárnap a 14 székellyel és hat honosítottal felálló román csapattal találkozik. (MTI)

Jégkorong, férfi divízió I/A világbajnokság, 1. forduló:

Magyarország–Koreai Köztársaság 5–1 (2–0, 3–0, 0–1)

Gólszerzők: Fejes (7.), Sofron (8.), Erdély (24., 28., 31.), illetve Kim Sz. (58.)