A két csapat huszadik alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a győrieknek három döntetlen mellett ez volt a 17. győzelmük. A hazaiak keretéből ezúttal a norvég Veronica Kristiansen és honfitársa, Kari Aalvik Grimsbö hiányzott.

A brazil Eduarda Amorim vezérletével remekül kezdett az ETO, még nyolc perc sem telt el, amikor már öt góllal vezetett. Ezt követően azonban ritkán látható hullámvölgybe kerültek a győriek, minden lövésüket elrontották, és a védekezésük sem működött hatékonyan. Több mint 13 percig nem talált be az ETO, ezt kihasználva a szlovénok fordítottak (8-9), ettől még lelkesebbé váltak, és a szünetben meglepetésre döntetlen volt az állás.

A második félidőben a norvég Stine Oftedal góljaival újra a hazaiaknál volt az előny, a francia Amandine Leynaud egyre jobban védett, így a hajrában már nem forgott veszélyben csapatuk sikere.

A mezőny legeredményesebb játékosa Oftedal volt hét góllal, a cseh Jana Knedliková ötször talált be. A győriek egy hét múlva a svéd IK Sävehof otthonában lépnek pályára a BL csoportkörében. (MTI)

Női BL, csoportkör, 4. forduló, D csoport

Győri Audi ETO KC-Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 31-26 (13-13)