A finn szakember a magyar szövetség honlapján elmondta: már elhagyhatta a kórházat és otthonában tartózkodik.

“Nincs fájdalmam, ezért engedtek haza. Az orvosok sem tudják pontosan, miért lettem rosszul” – mondta Tolvanen. Hozzátette: a következő napokban rá váró vizsgálatokkal ki akarnak zárni különböző lehetséges okokat. “A közeljövőben műtét is vár rám. Szerencsére nem életveszélyről van szó, de köze van ahhoz a problémához, ami a vb előtt jelentkezett” – közölte az edző.

A finn szakember elmondta: a vb alatt próbált segíteni a csapatnak, és rendszeres kapcsolatban volt a Majoross Gergely megbízott kapitány által vezetett edzői stábbal, de “tehetetlennek” érezte magát, mert “a körülmények miatt” nem tudott a válogatott segítségére lenni.

“Az edzők remek munkát végeztek, figyelembe véve, hogy milyen nehéz helyzet volt. Minden gyorsan történt a vb előtt, és nem volt idő jobban felkészülni rá. Nagyszerűen dolgoztak” – értékelte a kollégák teljesítményét Tolvanen, akinek betegségét – valamint a szakmai stábot érintő változásokat – aznap hozta nyilvánosságra a szövetség, amikor a válogatott elutazott a vb-re.

A magyar együttes egy győzelemmel és négy vereséggel – valamint 7-18-as gólkülönbséggel – az ötödik helyen végzett a divízió I/A vb-n. (MTI)