A szegediek svéd csapatkapitánya, Jonas Källman nem léphetett pályára, mert kiújult a hátsérülése. A lengyeleknél a szlovén Igor Zabic és a horvát Renato Sulic hiányzott.

Csaknem hét percet kellett várni a vendégek első góljára, mert nem kezdték jól a meccset, több lövést is elhibáztak.

A 15. percben Juan Carlos Pastor vezetőedző időt kért, mert csapata támadásban és védekezésben sem érte el a szükséges szintet (7-3).
A rövid szünet nagyon jó hatással volt a játékosokra, ugyanis a folytatásban – a cseréknek és a remek védekezésnek köszönhetően – több mint tíz percig nem kaptak gólt, Mario Sostaric vezérletével egy 5-0-s sorozattal átvették a vezetést, az első félidő után pedig döntetlen volt az állás.

A második felvonásban is akadozott a Szeged játéka, több mint tíz perc alatt csak egyszer volt eredményes, és mivel a Wisla Plock ebben az időszakban is némileg pontosabbnak bizonyult, erre Pastor ismét időkéréssel reagált (18-15). Ettől újra változott a játék képe, Bodó Richárd három góljával egyenlített a magyar bajnokcsapat, majd Joan Canellas két találata következett (18-20).

A 45. percben a szegediek lábsérülés miatt elveszítették irányítójukat, Dean Bombacot. A hajrában is nagy volt a küzdelem a pályán, de a színvonal elmaradt a férfi BL-ben megszokottól.

A Szeged 11 perc alatt csupán egy gólt kapott, és végül két találattal nyert, így bizakodva várhatja a visszavágót, amit jövő vasárnap (március 31-én) rendeznek Szegeden.

A két csapat ötödik alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a mérleg a magyar csapat szempontjából egy vereség, és immár négy győzelem. (MTI)

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő:

Orlen Wisla Plock (lengyel) – MOL-Pick Szeged 20-22 (10-10)

A Szeged gólszerzői: Canellas 6, Bodó 4, Bánhidi, Sostaric 3-3, Sigurmannsson, Balogh Zs. 2-2, Maqueda, Bombac 1-1