Görbicz Anita azt a Bartha Csabát váltja a világhírű kézilabdaklub élén, aki március 24-én távozott a győriek elnöki posztjáról.

“A Győri ETO Kézilabda Club az egyesület alapszabályának értelmében Közgyűlést hívott össze, ahol a tagság megválasztott egy új Elnökséget, melynek tagjai Görbicz Anitát kérték fel a klub vezetésére. Az új elnök megbízatása három évre szól. A klub eddigi működési modelljében a Magyar Kézilabda Szövetség jövő évi Versenykiírása értelmében a közeljövőben átalakulás várható” – olvasható az ETO keddi közleményében.

Óriási megtiszteltetés, ám ugyanakkor nagyon nagy felelősség, hogy engem választottak meg elnökké szeretett klubomban. Gyerekkorom óta az ETO az életem. Csak itt sportoltam, csak itt edzettem, minden sikeremet itt játszva értem el, gyakorlatilag lehetetlen leírni mi mindent köszönhetek az ETO-nak.

Számomra egyértelmű volt, hogy jelen helyzetben segítem a klubot, és elfogadom az elnöki pozícióba jelölést.

Egykori csapatkapitányként nagyon jól tudom, hogy mennyire fontos a csapatmunka, mostantól ismét egy remek „csapat” vezetője lehetek, de ezúttal a pálya helyett az irodában állunk majd helyt. Szeretném kiemelni, hogy az egyesület eddigi formájában csak 2022. június 30-ig működik tovább. Azt követően a Magyar Kézilabda Szövetség klublicensz szabályzata értelmében csak gazdasági társaság indulhat el az új pontvadászatban. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az eddig megismert klubban hivatalosan csak az akadémiai rendszerben szereplő fiatalok alatti, utánpótlás korú sportolók maradnak nyártól. A felnőtt csapat tagjai és az Akadémián szereplő csapataink jogilag egy újonnan alapított gazdasági társaságba kerülnek majd át. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a bizalmat, ahogy korábban a pályán, úgy most az egyesület élén is igyekszem a maximumot nyújtani! – nyilatkozta az új klubelnök, Görbicz Anita.