Roger Federer saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy nem indul el a 2020-as év második Grand Slam-tornáján, a francia nyílt teniszbajnokságon sem. A svájci teniszlegenda hosszabb ideje bajlódott a jobb térdével, és most orvosai tanácsára a műtét mellett döntött – ami már le is zajlott Svájcban.

“A jobb térdem egy ideje zavar már. Bíztam benne, hogy elmúlik majd, de egy vizsgálat és a csapatommal folytatott megbeszélés után úgy döntöttem, hogy artroszkópos műtét alá vetem magam Svájcban. A beavatkozás után az orvosok közölték, hogy ez volt a helyes döntés, én pedig nagyon bízom a teljes felépülésben.

Az operáció miatt sajnos Dubaiban, Indian Wellsben, Bogotában és Miamiban sem indulhatok és kihagyom a Roland Garrost is.

Hálás vagyok mindenki támogatásáért, és alig várom már, hogy ismét pályára léphessek. Találkozunk a füvön!” – írta közösségi oldalán Federer.

A svájci klasszis 2009-ben megnyerte a Roland Garrost, a múlt hónapban, az Australian Openen pedig az elődöntőig jutott. A volt világelső 2017-ben és 2018-ban a teljes salakos idényt kihagyta, tavaly pedig mindössze két tornán indult, mielőtt pályára lépett volna Párizsban. Az idei francia nyílt teniszbajnokság május 24-én kezdődik majd.

Közzétette: Roger Federer – 2020. február 20., csütörtök