A tokiói olimpia műsorán is szereplő légpuska és légpisztoly vegyescsapat-számok alapversenyeit pénteken délután rendezték a horvát városban, ahol mindkét számban két-két magyar egység lépett lőállásba. A szabályok szerint a duók mindkét tagja 40-40 lövést adott le, s végül a legjobb öt-öt pár jutott döntőbe.

Pisztolyban a már olimpiai kvótás, világkupa-győztes Major Veronika, aki egyéniben a legjobb eredménnyel lett döntős, nem szerepelt. Ott volt viszont a másik egyéni finalista, Sike Renáta, aki a legjobb magyar férfi pisztolyossal, Tátrai Miklóssal volt párban, így ettől az egységtől lehetett jó eredményre számítani. Sike és Tátrai ezúttal viszont nem remekelt, előbbi 379, utóbbi 381 kört lőtt, 760 körrel pedig a 15 helyen zártak.

Meglepetésre azonban Egri és Antal egyaránt nagyszerűen teljesített, különösen utóbbi célzott kiválóan, 385 kört produkált, Egri pedig 382-t. A 767 kör megegyezett a második számú orosz csapat eredményével, ám a rivális hárommal több erős, úgynevezett belső tizest lőtt, így a magyarokat megelőzve ötödik lett és fináléba jutott, míg Egriék a hatodik pozícióban zártak.

Puskában Sidi Péter és Borsos Fanni 830,2 körrel a 24., Péni István és Zwickl-Veres Kata 825,3-mal a 36. pozícióban végzett.

A kontinensviadal szombati versenynapján a hat olimpiai szám (férfi puska és pisztoly, női puska és pisztoly egyéni, puska és pisztoly vegyescsapat) döntőit rendezik. A magyar csapatból Major Veronika és Sike Renáta lesz érdekelt a női pisztoly 12.30-kor kezdődő fináléjában. (MTI)