Az elmúlt napokkal ellentétben ma inkább szembeszél van, de az sem túl erős. A versenyekre egyébként kilátogatott Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság német elnöke is.

Parádésan rajtolt Tótka Sándor és végig vezetve lett olimpiai bajnok, bár az olasz rivális a végén nagyon szorongatta. Csizmadia Kolos sajnos kicsit beragadt a rajtnál, és bár a végén nagyot hajrázott, ez a negyedik helyhez lett elég. A két magyar között az olasz Manfredi Rizza és a címvédő brit Liam Heth ért célba.

Milák Kristóf után Tótka a második magyar, aki ifjúsági olimpiai bajnokként lett felnőtt aranyérmes is. Az ötkarikás programban 2012 óta szereplő 200 méteres távokon viszont ez az első magyar olimpiai arany.

Nem tudom felfogni, mi történt – mondta Tótka Sándor az M4 Sportnak. – Próbáltam a saját versenyemre fókuszálni. Keresem még a szavakat. Rióban nem jött össze az érem, de az élet az egyenlőre törekszik, így most sikerült. Rengeteg tudatos munka van az aranyérem mögött. A feleségemmel is sokat beszéltem arról, hogy mit lehet tenni, hogy jobb legyek.

Tokiói olimpia, férfi kajak egyes, 200 méter, döntő:

1. TÓTKA SÁNDOR 35.035 mp

2. Manfredi Rizza (Olaszország) 35.080

3. Liam Heath (Nagy-Britannia) 35.202

4. CSIZMADIA KOLOS 35.317

5. Carlos Arevalo (Spanyolország) 35.391

6. Petter Menning (Svédország) 35.562

Női kajak egyes 500 méteren Csipes Tamara az új-zélandi Lisa Carrington mögött a második helyen végzett. Ugyanebben a számban a címvédő Kozák Danuta a negyedik lett.

Férfi kajak kettes 1000 méteren Nádas Bence és Kopasz Bálint párosa ugyancsak a negyedik helyen végzett. (az MTI híre alapján)